Alfas Gada dziesmas titulu jau ceturto reizi iegūst grupa Prāta Vētra
Grupa "Prāta Vētra" Alfas Gada dziesmas titulu ir ieguvusi nu jau četras reizes.
Kultūra
2016. gada 16. marts, 19:01

Alfas Gada dziesmas titulu jau ceturto reizi iegūst grupa Prāta Vētra

Jauns.lv

Jau astoto gadu tirdzniecības parkā Alfa, tās apmeklētāji balsoja par savu favorītu Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” kategorijā Alfas Gada dziesma. Šogad spraiga cīņa starp pretendentiem bija līdz pat balsojuma noslēguma dienai, un jau ceturto reizi Alfas Gada dziesmas titulu un Galactico dāvanu karti 1500 eiro vērtībā ieguva grupa Prāta vētra ar dziesmu Ziemu apēst, uzreiz aiz sevis atstājot grupu Musiqq ar dziesmu Silta sirds un Donu ar dziesmu Dieviņš.

„Zelta Mikrofons ceremonijā man bija tas gods paziņot, ka tautas balsojumā uzvaras laurus plūca grupa Prāta Vētra ar dziesmu Ziemu apēst, un varu atklāt, ka par Prāta Vētras dziesmu šoreiz klausītāji nobalsojuši ar vairāk nekā 32 tūkstošiem žetonu. Tāpat uzvarētājiem kā ierasts tirdzniecības parks Alfa pasniedza 1 500 eiro dāvanu karti”, stāsta t/p Alfa vadītāja Liene Apine.

Arī šoreiz, lai nobalsotu par Alfas Gada dziesmu, bija jāiepērkas tirdzniecības parkā Alfa, kur katram pircējam, neskatoties uz pirkuma summu, tika izsniegts žetons, ar ko nobalsot par savu mīļāko dziesmu balsošanas stendos. Šogad kopumā par izvirzītajām latviešu izpildītāju dziesmām tika saņemti vairāk nekā 130 tūkstoši žetonu. Pagājušajā gadā uzvaras laurus plūca grupa Musiqq ar dziesmu Sekundes, savukārt 2014. gadā Alfas gada dziesmas titulu ieguva Dons ar dziesmu Pēdējā vēstule. Grupa Prāta Vētra Alfas Gada dziesmas titulu ir ieguvusi nu jau četras reizes, savukārt Musiqq – divas.

Latvijā mīlētākos mūziķus tirdzniecības parkā Alfa būs iespēja sastapt 17. martā plkst.16.00, kad tiks atklāta mākslinieka Harija Grundmaņa izstāde un prezentēts mūzikas ierakstu disks “Alfas mīlētāko dziesmu izlase”.

„Šogad Alfa saviem pircējiem ir sagādājusi īpašus pārsteigumus – mūzikas ierakstu disku ar iepriekšējos gados klausītāju iemīļotām dziesmām, kas tapis par godu Mūzikas ierakstu gada balvas 20 gadu jubilejai, un to esam veidojuši sadarbībā ar Mikrofona ierakstiem. Tāpat Alfas apmeklētājus martā iepriecināsim ar unikālu mākslinieka Harija Grundmaņa darbu izstādi, kurā mākslinieks ir radījis mūzikas ierakstu diska izpildītāju vizualizācijas – plakātus. Izstādē aplūkojamie darbi patiešām būs iespaidīgi, jo mākslinieka veidotie filmu plakāti iemantojuši popularitāti pat Holivudā, kur par tiem sajūsminoši izteikušās tādas filmu zvaigznes kā Arnolds Švarcenegers, Hjū Džekmens, Džons Favro, Denijs Treho, Kventins Tarantino u.c.,” piebilst L.Apine.


Regīna Zommere / Publicitātes foto