Prokurors pārsūdz smieklīgo sodu par "bomža" nosišanu Jelgavā
Pārsūdzēts Jelgavas tiesas spriedums par bezpajumtnieka nogalināšanu.
112
2016. gada 16. marts, 19:54

Prokurors pārsūdz smieklīgo sodu par "bomža" nosišanu Jelgavā

Jauns.lv

Jelgavas prokuratūras prokurors iesniedzis apelācijas protestu lietā par bezpajumtnieka nogalināšanu, kurā apsūdzētais tika sodīts ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem nosacīti.

Jelgavas tiesa apsūdzēto personu sodīja ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem un bez mantas  konfiskācijas. Apelācijas protests iesniegts daļā par Jelgavas tiesas piespriesto sodu. Apsūdzības uzturētāja ieskatā, apsūdzētajam noteiktais sods ir nesamērīgi mīksts un neatbilst Krimināllikuma 46. pantā paredzētajiem soda noteikšanas vispārīgiem principiem.

"No pirmās instances tiesas sprieduma redzams, ka tiesa par apsūdzētā atbildību mīkstinošu apstākli saskaņā ar Krimināllikuma 47. panta pirmās daļas 5. punktu atzinusi, ka noziedzīgs nodarījums izdarīts cietušā prettiesiskas un amorālas uzvedības  ietekmē," teikts  apelācijas  protestā. Prokurors apelācijas protestā norādījis, ka krimināllietā nav konstatēts, ka cietušā rīcība attiecībā pret apsūdzēto izpaudās vardarbībā, smagā goda aizskārumā vai  citās  prettiesiskās  darbībās.

Ziņots, ka Jelgavas tiesa vīrietim, kurš, būdams alkohola reibumā, nositis bezpajumtnieku , piespriedusi nosacītu sodu ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem. Tiesa soda termiņā iekļāvaviņa apcietinājumā apcietinājumā pavadīto laiku no 2015.gada 17.jūlija līdz 2015.gada 3.septembrim.

Tāpat tika nolemts līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim vīrietim saglabāt negrozītu piemēroto drošības līdzekli, kas ir nodošana policijas uzraudzībā, un papildu drošības līdzekli – aizliegumu izbraukt no Latvijas.

Pilns spriedums tiesā būs pieejams 11.martā. To varēs pārsūdzēt 10 dienu laikā apelācijas kārtībā.

Tāpat vēstīts, ka jūlija beigās apsūdzētā persona, esot alkohola ietekmē, atrodoties kādā dzīvojamās mājās kāpņu telpā Jelgavā, aiz dusmām uz bezpajumtnieku , kurš bieži uzturējies kāpņu telpā, nodarījis viņam smagus miesas bojājumus. Pāridarītājs uzskatījis, ka bezpajumtnieks sava izskata, nepatīkamās smakas un alkohola reibuma dēļ traucē viņam.

Apsūdzētais veicis vairākus sitienus pa vīrieša ķermeni, nodarot miesas bojājumus ķermeņa apvidū, sejas apvidū, galvas apvidū, krūškurvja apvidū, kā arī ekstremitāšu apvidos. No gūtajiem miesas bojājumiem bezpajumtnieks miris.

LETA/Foto: Vida Press