foto: LETA
Kārtības tur nav - Kučinskis par maksātnespējas administrēšanu valstī
Ministru prezidents: Maksātnespējas administrēšanas procesa iekšienē ne viss ir kārtībā.
Sabiedrība
2018. gada 5. jūnijs, 08:52

Kārtības tur nav - Kučinskis par maksātnespējas administrēšanu valstī

Jauns.lv / LETA

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība parādīja, ka maksātnespējas administrēšanas procesa iekšienē ne viss ir kārtībā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņaprāt, likumdošanas bāze maksātnespējas administrēšanas jomas sakārtošanai ir pieņemta, taču cits jautājums - kā tā tiek ieviesta un cik spēcīga ir Maksātnespējas administrācija.

Par to, cik liela kārtība ir šajā jomā Premjerministrs analizēšot vēlāk. Ja apstiprināsies fakti, ka var apiet maksātnespējas administratoru pretendentu rindas veidošanu, tad būs skaidrs, ka joma nav sakārtota.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota.

Policija lūdz atsaukties visus, kuri redzējuši bruņotajā uzbrukumā izmantoto automašīnu "Volkswagen LT" oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kurai bija uzmontēts sarkanas vai oranžas krāsas tents. Automašīnai bija uzliktas viltotas valsts reģistrācijas numuru zīmes JD 5960. Jebkāda informācija par šo automašīnu vai jebkāda informācija par darbībām ar viltoto valsts numuru zīmi izmeklēšanai var būt ļoti noderīga.

Policija šajā automašīnā atradusi pašrocīgi izgatavotu, visticamāk, šaujamieroča statīvu, tāpēc aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir informācija par šo priekšmetu.

Tāpat policija aicina iedzīvotājus pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus, kuri 30.maija rītā, laikā no plkst.8 līdz 9, atradās rajonā Mežaparks - Sarkandaugava - Brāļu kapi. Iespējams, video reģistrators var būt fiksējis kādu autotransportu, cilvēkus vai situācijas, kas var būt ļoti nozīmīgas izmeklēšanai.