Ķekavas sākumskolniekiem būs savs baseins
Sāks būvēt Ķekavas sākumskolas baseinu.
Novadu ziņas
2016. gada 16. marts, 23:58

Ķekavas sākumskolniekiem būs savs baseins

Jauns.lv

Piektdien, 18.martā, plkst.12 notiks svinīgā kapsulas iemūrēšana topošā Ķekavas sākumskolas baseina pamatos, informēja Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļā.

Kapsulā kā vēstījums nākamajām paaudzēm tiks ievietots Ķekavas novada domes lēmums par sākumskolas trešās kārtas būvniecības sākšanu un aizņēmuma ņemšanu, Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes lēmums par aizņēmuma piešķiršanu, kā arī avīzes "Ķekavas Novads" marta numurs.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies Ķekavas novada domes deputāti un pašvaldības vadība, būvniecības uzņēmuma "Abora" pārstāvji, kā arī Finanšu un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Baseins un sporta halle ir vērienīgā Ķekavas sākumskolas būvniecības projekta trešā un noslēdzošā kārta, kas Ķekavas novada pašvaldībai izmaksās 10,1 miljonu eiro. No tā aizņēmums no valsts ir 7,6 miljoni eiro. Pārējos 2,5 miljonus eiro no kopējās summas segs pati Ķekavas novada pašvaldība.

Plānots, ka 2016.gadā no aizņēmuma summas tiks izlietoti 4,8 miljoni eiro, bet 2017.gadā atlikušie 2,8 miljoni. Savukārt pašvaldības budžeta līdzekļi sākumskolas būvniecībai sadalīti, plānojot 1,6 miljonus 2016.gadā, bet atlikušo nepilnu miljonu - 2017.gadā.

Ķekavas sākumskolas trešajā kārtā tiks izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 metrus gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, bērnu baseins peldētprasmes apguvei.

Baseinu pamatā izmantos Ķekavas sākumskola, sporta skola un citas novada izglītības iestādes, bet no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī novada iedzīvotājiem.

LETA/Foto: Shutterstock

Tēmas