foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jaunumi Maligina mantojuma lietā: vai tiešām atraitnei tiks 10 miljoni?
Valērijs un Elīna Maligini bija bieži viesi kultūras pasākumos.
Sabiedrība
2018. gada 5. jūnijs, 05:57

Jaunumi Maligina mantojuma lietā: vai tiešām atraitnei tiks 10 miljoni?

Kasjauns.lv

Strīdi, apvainojumi, iesniegumi policijā un tiesā – tā teju vai pusgadu aizritēja pērn 9. decembrī nomirušā “Olainfarm” valdes priekšsēdētāja Valērija Maligina atstātās mantas dalīšana starp viņa meitām un atraitni Elīnu Maliginu. Tagad dāmas ir vienojušās, cik līdzekļu naudā izmaksājams Elīnai.

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130

Pagājušās nedēļas sākumā ar paziņojumiem, ka panākta notariāla vienošanās par mantojuma sadali, klajā nāca Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina un abas viņa vecākās meitas Irina Maligina un Nika Saveļjeva.

foto: Juris Rozenbergs
Elīna Maligina.

Elīna nav iekļauta uzņēmēja atstātajā testamentā. Kā zināms, visu mantu miljonārs, kura īpašumu vērtība pērn tika lēsta 70 miljonu apmērā, atstāja savām trim meitām, bet 50 000 eiro novēlēja mammai Mirimejai Maliginai.

Pēc likuma, neatraidāmajai mantiniecei Elīnai Maliginai pienācās 1/8 daļa no īpašuma un šī daļa atraitnei izmaksājama naudā.
Gan meitas, gan atraitne uzsver, vienošanās paredz – tās saturs ir konfidenciāls – un visas ar mantojuma lietu saistītās domstarpības ir atrisinātas.

foto: Publicitātes
Valērija Maligina meitas Irina Maligina (pa kreisi) un Nika Saveļjeva.

Neraugoties uz to, pagājušās nedēļas nogalē dzeltenajā presē jau parādījās ziņas, ka Elīna Maligina ar šo vienošanos nu ir iekļuvusi miljonāru sarakstā un ne tajā pašā pēdējā ailītē. Žurnāls “Vakara Ziņas” pat nosauca konkrētu summu – 10 miljonus eiro –, kas it kā tikšot izmaksāti Valērija Maligina atraitnei. Tāpat dzeltenā prese spekulēja, ka šādos gadījumos parasti advokātiem “atlecot” trešdaļa un dažkārt pat puse mantiniekam pienākošās summas.

Elīna Maligina telefonsarunā žurnālam “Kas Jauns” sacījusi: „Tas, kas sarakstīts par desmit miljoniem... Es to neesmu teikusi un neuzskatu par nepieciešamu to tagad komentēt!”.

Pirms pāris nedēļām, kad jau it kā bija domāts noslēgt mantinieku savstarpēju vienošanos par neatraidāmās mantojuma daļas izmaksu Elīnai Maliginai, izvērtās kārtējais konflikts starp atraitni un Valērija Maligina vecākajām meitām Irinu un Niku, kur meitas tika vainotas laika vilcināšanā, bet atraitne – provokācijā.

Toreiz Elīna atzina, ka mantojuma masa ir apzināta un viņai likumīgi pienākoties 15 miljoni, bet viņa ir gatava noslēgt izlīgumu, „saņemot deviņus, astoņus miljonus, bet otrai pusei vēl nav gana...”.

Itin neloģiski izklausās, ka pāris nedēļu laikā būtu noticis kas tāds, ka meitas pēkšņi piekristu – atraitnei izmaksājamai summai jābūt lielākai, nekā Elīna vēlas. Žurnāls “Kas Jauns” no drošiem avotiem vēsta: „Desmit miljoni nu nav gan! Summa, protams, ir liela, bet ne tik!”