Aizturētā Kārtības policijas šefa vietnieka Feierābenda lietā figurē tūkstošiem eiro liels kukulis
Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends.
112
2016. gada 17. marts, 11:01

Aizturētā Kārtības policijas šefa vietnieka Feierābenda lietā figurē tūkstošiem eiro liels kukulis

Jauns.lv

(Papildināta ziņa 12:51) Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieka Arvila Feierābenda lietā figurē tūkstošiem eiro liels kukulis, un saistībā ar notikušo tiks vērtēta arī Feierābenda priekšnieka, Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka Arta Velša, atbildība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieks Valters Mūrnieks šodien žurnālistiem pastāstīja, ka ir sākts kriminālprocess par kukuļošanu. Aizturēšana notikusi saistībā ar vienu no Kārtības policijas pārvaldes pārziņā esošajām licencēšanas jomām.

Mūrnieks apstiprināja, ka visām četrām lietā iesaistītajām personām, tostarp abām policijas amatpersonām, kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums. LETA jau vēstīja, ka abas policijas amatpersonas ir Feierābends un Kārtības policijas pārvaldes inspektors Ilmārs Plētiens. Mūrnieks atteicās izpaust, kas ir abas pārējās personas.

Likumpārkāpumi esot konstatēti nesen un "summa mērāma tūkstošos eiro", taču tie nav desmit tūkstoši, norādīja Mūrnieks.

Tikmēr Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) preses brīfingā uzsvēra, ka atbildība sākas arī no tiešajiem priekšniekiem, tostarp no Feierābenda priekšnieka Velša, tāpēc tiks vērtēta arī viņa atbildība. Kādas sekas tiešajiem priekšniekiem iestāsies, ministrs nekonkretizēja. Tas būšot atkarīgs no kriminālprocesā veiktās izmeklēšanas.

VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis preses brīfingā uzsvēra, ka notikušais ir ārkārtas situācija. Policijas galvenais uzdevums ir nodrošināt sabiedrības drošību, bet šādi notikumi to neveicina, sacīja Ķuzis. Pēc viņa domām, ir svarīgi uzzināt "baltos plankumus", kuru dēļ rodas šādas situācijas.

Ķuzis norādīja, ka aizturētās policijas amatpersonas noteikti neturpināšot darbu savā amatā. Viņš arī informēja, ka par notikušo ir sākta disciplinārlieta, lai izvērtētu tiešo vadītāju rīcību un konkrēto darbinieku rīcību.

Savukārt Kozlovskis uzsvēra IDB sekmīgo darbu, atklājot notikušo. Viņš atzina, ka IDB izveidošana nebija vienkārša, bet šāds modelis esot atbilstošākais Latvijai, jo birojs ir neatkarīgs savā lietu izmeklēšanā.

"Diemžēl iekšlietu sistēmā ir daudz problēmu, tostarp ar finansējumus, bet tas neattaisno negodprātīgu rīcību," uzsvēra ministrs. Birojs, lai arī atrodas vēl attīstības stadijā, uzrāda labus rezultātus, secināja Kozlovskis.

Ministrs pauda cerību, ka arī turpmāk IDB turpinās efektīvi strādāt.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA