Madonā tapušas krāšņas Lieldienu dekorācijas. FOTO
Visas jaunās dekorācijas pamatā veidotas no putuplasta.
Novadu ziņas
2016. gada 17. marts, 14:57

Madonā tapušas krāšņas Lieldienu dekorācijas. FOTO

Jauns.lv

Tuvojoties Lieldienām, Madonā uzstādītas svētku tematikai atbilstošas dekorācijas. Daļa dekorāciju saglabātas no iepriekšējiem gadiem, kā arī izveidotas pavisam jaunas- ziedošie koki un Lieldienu zaķi.

Kā katru gadu, pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris domā, kā papildināt svētku dekorācijas ar jauniem elementiem un dekoriem. Par pilsētas idejisko noformējumu rūpējas ainavu arhitekte Agnese Silupa, kas ir arī ziedošo koku idejas un skiču autore. Kad apkārt viss vēl ir pelēks un nekas nezied, krāšņās dekorācijas ir kā pirmie pavasara vēstneši.

Savukārt ideja par Lieldienu zaķiem nākusi no mākslinieka Imanta Spridzāna. Ideja tika izlolota jau tālajā  1994.gadā, kad radās pirmās skices ar zaķīti, kuram visas detaļas veidotas olas formā. Virpoti koka zaķīši (7-10cm augsti) ap 1000-1500 eksemplāros savulaik sūtīti uz Somiju. Māksliniekam vienmēr ir bijusi vēlme zaķi izgatavot daudz lielākā formā un viņš ir gandarīts, ka to izdevies realizēt tieši Madonā.

Visas jaunās dekorācijas pamatā veidotas no putuplasta. Tā apstrādē un formu izveidē nepieciešamas īpašas iemaņas, tādēļ darbs tika uzticēts Imantam Spridzānam un Kārlim Bandeniekam. Stilizētā koka ziedošos akcentus palīdzēja sagatavot dārzniece Gita Lutce ar īpašumu uzturēšanas komandu. Laika zobs nebija pasaudzējis Lieldienu olas, kuras pagājušajā gadā rotāja zīmējumi un asociāciju teksti ar svētku laiku. Krāsojums sācis lupt nost, tāpēc uzturēšanas dienestam nācies tās pārkrāsot.

Dekorāciju tapšanā ielikts liels darbs, kā arī finansiālie līdzekļi, tāpēc izturēsimies pret tām cienīgi!

 

Regīna Zommere / Publicitātes foto

Tēmas