Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas koncerti un pasākumi Rīgā
Runā Rīga
2016. gada 17. marts, 15:51

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas koncerti un pasākumi Rīgā

Jauns.lv

Pieminot 1949. gada 25. marta deportāciju un Komunistiskā genocīda upurus, šajā dienā Rīgā būs koncerti un pasākumi – piemiņas brīdis pie Šķirotavas stacijas, gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli, kur notiks svinīgā goda sardzes maiņas un ziedu nolikšanas ceremonija, bet vakarpusē iedzīvotāji gaidīti Lielās piektdienas koncertos Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasākumi 25. martā sāksies plkst. 10.00 ar piemiņas brīdi pie Šķirotavas stacijas. Plkst. 12.30 būs gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim, kur plkst. 13.00 notiks svinīgā goda sardzes maiņa un ziedu nolikšanas ceremonija.

Pēcpusdienā, plkst. 17.00, Rīgas Sv. Pētera baznīcā  notiks koncerts, kurā piedalīsies orķestris “Rīga”, Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, kamerkoris “Fortius” un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas jauktais koris, solists Mārtiņš Zvīgulis un koklētāja Anda Eglīte. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņem, sākot no 21. marta Kronvalda bulvārī 8.

Savukārt vakarā, plkst. 20.00, Rīgas Sv. Pētera baznīcā, piedaloties solistei Evitai Zālītei, ģitāristam Kasparam Zemītim, čellistam Aināram Paukšēnam un Rīgas Stradiņu universitātes jauktajam korim “Rīga”, notiks koncerts “Crucem tuam adoramus”. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 15. marta saņemami Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA