Aprīļa sākumā pārvēlēs vadību Latvijas Zinātņu akadēmijā
LZA prezidents Ojārs Spārītis.
Sabiedrība
2016. gada 17. marts, 17:02

Aprīļa sākumā pārvēlēs vadību Latvijas Zinātņu akadēmijā

Jauns.lv

Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) ceturtdien, 7.aprīlī plkst.14 notiks pilnsapulce un tās laikā paredzēts vēlēt jaunu LZA vadību, informēja LZA sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Stengrevica.

Viņa atgādināja, ka ir pagājuši četri gadi, kad saskaņā ar LZA Statūtos noteikto, beidzas 2012.gadā ievēlēto LZA amatpersonu pilnvaru laiks, tāpēc šī pilnsapulce norisināsies LZA prezidenta, vadošo amatpersonu, Senāta un Uzraudzības padomes vēlēšanu zīmē.

LZA prezidents Ojārs Spārītis, nosaucot iespējamos kandidātus LZA vadošajiem amatiem, uzsver, ka pirmoreiz neatkarīgās Latvijas Zinātņu akadēmijas vēsturē akadēmiskajai saimei tiek celtas priekšā pretendentu darbības programmas, lai varētu iepazīties ar nākamo zinātniskās darbības administratoru redzējumu.

"Esmu patiesi gandarīts, ka zinātnes administrēšanā pieredzējušie akadēmiķi ir vienoti daudzu kopīgu mērķu izvirzīšanā, kas būtu sasniedzams saliedētā komandas darbā," uzskata Spārītis.

Kā liecina informācija LZA interneta mājaslapā, tad uz LZA prezidenta amatu pretendē Spārītis, uz viceprezidenta amatiem - Andrejs Ērglis un Andrejs Krsņikovs. Uz ģenerālsekretāra amatu kandidē Andrejs Siliņš, bet uz ārlietu sekretāra amatu - Tālavs Jundzis.

Tāpat pilnsapulces laikā tiks piešķirtas jauno zinātnieku balvas 16 zinātniekiem, kā arī klātesošajiem būs iespēja noklausīties pārskatu par LZA darbību 2015.gadā, kā arī LZA Uzraudzības padomes ziņojumu.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA