Reaģējot uz spridzināšanas draudiem, no ēkas Sarkandaugavā evakuē iedzīvotājus. FOTO
Notikuma vietā bija ieradušies pretterorisma vienības "Omega" darbinieki, kā arī AS "Latvijas Gāze" darbinieki.
112
2016. gada 17. marts, 20:00

Reaģējot uz spridzināšanas draudiem, no ēkas Sarkandaugavā evakuē iedzīvotājus. FOTO

Jauns.lv

Šopēcpusdien, reaģējot uz spridzināšanas draudiem, no kādas piecstāvu dzīvojamās ēkas Rīgā, Sarkandaugavā, evakuēti iedzīvotāji. Incidents beidzās bez cietušajiem, un policija skandalētāju aizturējusi.

Kā pastāstīja aculiecinieki, kāds ēkas iemītnieks, atrodoties trešajā stāvā, draudējis uzspridzināt namu. Vīrietis arī metis ārā pa logu dažādas lietas.

Kā novēroja aģentūra LETA, notikuma vietā bija ieradušies pretterorisma vienības "Omega" darbinieki, kā arī AS "Latvijas Gāze" darbinieki.

No ēkas caur mājas logiem ar specializētas tehnikas palīdzību tika evakuēti iedzīvotāji. Notikušo ieinteresēti novēroja garāmgājēji.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka šopēcpusdien Valsts policija saņēma izsaukumu uz kādu namu Sarkandaugavas ielā par to, ka pa kāda dzīvokļa logiem ārā tiek mesti dažādi priekšmeti, kas apdraud gājējus, tostarp tējkanna. Tāpat policija saņēma informāciju, ka vīrietis draudējis uzspridzināt savu dzīvokli.

 

Policija ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka kādā dzīvoklī ieslēdzies vīrietis, kurš nelaida policistus iekšā. Policija, izvērtējot iespējamos riskus un piesaistot pretterorisma vienību "Omega", vēlāk iekļuva dzīvoklī pa logu un 1993.gadā dzimušo vīrieti aizturēja. Viņš nodots mediķiem, un par notikušo sākta pārbaude.

Incidents notika netālu no mājas Sarkandaugavas ielā 21, kurai šopēcpusdien iebruka kāpņutelpa un no kuras arī tika evakuēti cilvēki.

LETA/ Foto: ekrānuzņēmumi no LETA video, Edijs Pālens/ LETA