Sabiedrība
2016. gada 17. marts, 22:47

Saeimas iekšējās drošības vadītājs Gulītis varētu zaudēt amatu

Jauns.lv

Pēc Saeimas drošības biroja izveides līdzšinējam Saeimas iekšējās drošības vadītājam Jānim Gulītim varētu tikt piedāvāts vecākā konsultanta amats, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Saeimas prezidijs šonedēļ apstiprināja nolikumu par Saeimas drošības biroju, kas paredz, ka no šā gada 2.maija tiks likvidēts Saeimas iekšējās drošības vadītāja amats. Šajā amatā pirms nepilniem diviem gadiem bez konkursa tika iecelts bijušais premjeru miesassargs un agrākais Drošības policijas pārstāvis Gulītis.

Plānots, ka pēc jaunā drošības biroja izveidošanas viņam tiks piedāvāts vecākā konsultanta amats, kas paredz arī ievērojamu algas samazinājumu, vēsta raidījums.

Gulītis uz raidījuma telefona zvaniem ceturtdien neatbildēja, bet "Panorāmai" esot kļuvis zināms, ka pērnvasar Gulītis kopā ar kādu, iespējams, Drošības policijas darbinieku vienā no Rīgas kafejnīcām ticies ar Laimdotas Straujumas (V) valdības ministru, lai piedāvātu palīdzību cīņā pret netīkamu publikāciju parādīšanos presē, aicinot nodot kukuli publikāciju autoram, kuru vēlāk jau ar naudas summu varētu aizturēt.

Par izteikto piedāvājumu ministrs vērsies Drošības policijā, ziņo "Panorāma".

LETA