foto: LETA
Aicina pieteikties konferencei "Latvieši pasaulē - piederīgi Latvijai"
Sabiedrība
2018. gada 25. maijs, 12:45

Aicina pieteikties konferencei "Latvieši pasaulē - piederīgi Latvijai"

Jauns.lv

Ikviens interesents aicināts pieteikties konferencei “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai”. Konference norisināsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku laikā, 2. jūlijā Rīgas Latviešu biedrības namā. Latvijas valsts simtgades gadā konferences tēma ir Dziesmu un deju svētki – tradīcija, kas vieno latviešus visā pasaulē.

Konference „Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai” ir ikgadējs notikums, kas jau no 2011. gada ik vasaru pulcē ārvalstīs dzīvojošus latviešus, ekspertus, Latvijas iestāžu un sabiedrības pārstāvjus, dodot iespēju uzklausīt, dalīties ar sasniegumiem, iezīmēt problēmas un atrast partnerus kopīgu ieceru īstenošanai.

2018. gadā konferences dalībnieki pievērsīsies tēmām par Dziesmu un deju svētku tradīciju Latvijā un latviešu kopienās ārvalstīs. Dienas kārtību veidos priekšlasījumi par Dziesmu un deju svētku vēsturi, par to, kā Svētku tradīcija attīstījusies Latvijā un ārpus tās. Notiks paneļdiskusijas par vairākiem nozīmīgiem tradīcijas attīstības un saglabāšanas jautājumiem. 

Konferencē piedalīsies Latvijā un ārvalstīs pazīstami eksperti – muzikologs Arvīds Bomiks, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Anda Laķe, Daugavas vanagu Fonda Lielbritānijā priekšsēdis  Aivars Sinka u.c., paneļdiskusijā piedalīsies Dziesmu un deju svētku rīkotāji Latvijā un ārvalstīs, nozaru eksperti, diriģenti un horeogrāfi.  Konferences moderators būs žurnālists Ansis Bogustovs.

Lai piedalītos konferencē, līdz 2018. gada 25. jūnijam var reģistrēties, izmantojot saiti https://goo.gl/forms/05KfK4qCFM132dIB3

Konferenci “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai” rīko Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību, Pasaules Brīvo latviešu apvienību un Eiropas Latviešu apvienību.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio un Circle K Latvia.