foto: LETA
Izmaiņas 5. tramvaja un 5T autobusa kustības maršrutā
Tramvajs.
Runā Rīga
2018. gada 25. maijs, 10:44

Izmaiņas 5. tramvaja un 5T autobusa kustības maršrutā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

“Rīgas satiksme” informē, ka no 2018. gada 28. maija saistība ar tramvaja sliežu nomaiņu Slokas ielas un Jūrmalas gatves krustojumā tiks veiktas izmaiņas 5. tramvaju maršrutā.

5. maršruta tramvajs no galapunkta „Mīlgrāvis” brauks pa maršrutu līdz pieturvietai „Nacionālā opera” tālāk pa Aspazijas bulvāri, Krišjāņa Barona ielu, līdz pieturvietai „Stacijas laukums” (Radio iela) un tad atkaļ uz Mīlgrāvi. Aicinām ņemt vērā, ka atsevišķos reisos pusdienu un vakariņu laikā tramvaji no pieturvietas „Stacijas laukums” kursēs tikai līdz pieturvietai „Aldaris”.

No Iļģuciema minētais tramvajs tiks aizstāts ar 5T. maršruta autobusu, kas kursēs paralēli tramvaja sliežu ceļam. Vēršam Jūsu uzmanību, ka 5T. autobuss maršrutā „Stacijas laukums - Iļģuciems” pieturēs tramvaju pieturvietās un atsevišķās autobusu pieturvietās. Braucot galapunkta „Iļģuciems” virzienā, 5T. maršruta autobuss apstāsies pagaidu pieturvietā Slokas ielā pie Uzvaras bulvāra un autobusu pieturvietā „A. Grīna bulvāris” (Slokas iela). Abos braukšanas virzienos 5T. autobuss pieturēs autobusu pieturvietā „Nacionālā bibliotēka”.

Pasažieriem, kuri ikdienā lieto biļetes noteiktam braucienu skaitam vai biļetes iegādājas pie transportlīdzekļa vadītāja, tajā skaitā biļeti, kas paredzēta suņa pārvadāšanai – veicot pārsēšanos no 5. tramvaja uz 5T. autobusu (vai otrādi), atkārtota e-talona reģistrācija vai biļetes iegāde nav jāveic (reģistrētā/ iegādātā biļete ir derīga 100 minūtes, braucot tajā pašā virzienā).

Pasažieriem, kuri izmanto tramvajam paredzētas abonementa biļetes (1 stundas, 24 stundu, 3 dienu, 5 dienu biļete), Rīgas pašvaldības piešķirtos braukšanas atvieglojumus 100% apmērā, kā arī mēneša biļeti 5. maršruta tramvajam – veicot pārsēšanos no 5. tramvaja uz 5T. autobusu (vai otrādi), ir jāveic atkārtota e talona reģistrācija.

Pasažieriem, kuri neizmanto e talonu, bet pie vadītāja ir tiesīgi saņemt nulles biļeti (personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti) – veicot pārsēšanos no tramvaja autobusā (vai otrādi), katru reizi pie vadītāja ir jāsaņem nulles biļete.

5. maršruta tramvaja mēneša biļešu lietotāji – ja mēneša sākumā klients grib uzsākt jaunu biļeti 5. tramvajam, bet klients dzīvo posmā, kur kursē 5T. autobusu maršruts – klients droši var veikt brauciena reģistrāciju 5T. maršruta autobusā – e talons tiek piesaistīts 5. tramvaju maršrutam.