"Pārāk kaili nacistiem" atzīst par gada dīvaināko grāmatas nosaukumu
Grāmata "Pārāk kaili nacistiem" ir par muzikālu priekšnesumu, kas saniknoja nacistiskās Vācijas valdību.
Kultūra
2016. gada 18. marts, 19:36

"Pārāk kaili nacistiem" atzīst par gada dīvaināko grāmatas nosaukumu

Jauns.lv

Grāmata "Too Naked for the Nazis" ("Pārāk kaili nacistiem") par muzikālu priekšnesumu, kas saniknoja nacistiskās Vācijas valdību, ieguvusi gada dīvainākā nosaukuma titulu.

Rakstnieka Alana Staforda darbs ieguva gandrīz ceturtdaļu no visiem balsojumiem, piektdien paziņoja "Diagram" balvas rīkotāji.

Tas ar nelielu pārsvaru apsteidza grāmatu ar nosaukumu "Reading From Behind: A Cultural History of the Anus" ("Lasīšana no aizmugures: Ānusa kultūras vēsture").

Balvu par dīvaināko grāmatas nosaukumu kopš 1978.gada pasniedz britu žurnāls "The Bookseller". Uzvarētājus izvēlas ar interneta balsojuma palīdzību.

Noteikumi paredz, ka izvirzīt var tikai nopietnus darbus, nevis parodijas.

Šogad balvai tika nominēti tādi nosaukumi kā "Transvestite Vampire Biker Nuns From Outer Space" ("Transvestītiskās, vampīriskās motociklistu mūķenes no kosmosa") un fotogrāfiju grāmata "Soviet Bus Stops" ("Padomju laika autobusa pieturas").

Iepriekšējos gados balvu ieguvuši grāmatu nosaukumi "Living With Crazy Buttocks" ("Kā sadzīvot ar trakulīgiem dibenvaigiem") un "Highlights in the History of Concrete" ("Betona vēstures aizraujošākie brīži").

LETA / Publicitātes foto