Nakts satiksmes maršrutos no 1.aprīļa varēs norēķināties ar braucienu biļetēm
Iegādājoties biļeti pie vadītāja, samazināsies skaidras naudas aprite un, palielinoties reģistrēto e-talonu skaitam, uzlabosies satiksmes drošība, jo minibusu vadītāju tiešajos pienākumos ir nodrošināt pasažieru pārvadāšanu.
Runā Rīga
2016. gada 18. marts, 23:19

Nakts satiksmes maršrutos no 1.aprīļa varēs norēķināties ar braucienu biļetēm

Jauns.lv

No šī gada 1.aprīļa nakts satiksmes maršrutos varēs reģistrēt braucienu ar e-talonu, kurā ielādētas braucienu biļetes. Pilnsabiedrības „Rīgas Mikroautobusu satiksme” ieceri apstiprināja Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija.

Apstiprinātās izmaiņas paredz, ka turpmāk arī nakts satiksmes maršrutos būs iespējams izmantot e-talonus, kurā ielādētas biļetes noteiktam braucienu skaitam. Tādējādi tiek samazināta arī biļešu cena nakts maršrutos par vienu braucienu, kas no 1.aprīļa būs 1,15 eiro. Biļetes cena pērkot pie vadītāja paliek nemainīga, un tā ir 2,00 eiro.

Biļetes noteiktam braucienu skaitam dienas un nakts maršrutos minibusos:

1 braucienam

1,15 eiro

2 braucieniem

2,30 eiro

4 braucieniem

4,60 eiro

5 braucieniem

5,75 eiro

10 braucieniem

10,90 eiro

20 braucieniem

20,70 eiro

50 braucieniem (pieejams tikai zilajos e-talonos vai Rīdzinieka kartē)

50,60 eiro

Pie transporta līdzekļa vadītāja

2,00 eiro

Tā pat kā līdz šim bez maksas tiks pārvadāti - pirmsskolas vecuma bērni, neaizņemot papildu sēdvietu, personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada cilvēku, kuram noteikta pirmā invaliditātes grupa, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Uzņēmumā „Rīgas Mikroautobusu satiksme” skaidro, ka, iegādājoties biļeti pie vadītāja, samazināsies skaidras naudas aprite un, palielinoties reģistrēto e-talonu skaitam, uzlabosies satiksmes drošība, jo minibusu vadītāju tiešajos pienākumos ir nodrošināt pasažieru pārvadāšanu. Tāpat, palielinoties e-talonu skaitam, ar lielāku precizitāti tiks veikta reisu izpilde, kā arī samazināsies risks, ka netiek izsniegts braucienu apliecinošs dokuments.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Čīka/LETA