foto: Facebook
Mēnesis, kopš Indijā atrasta zvērīgi nogalinātā Līga Skromane: Keralas štatā izziņo grandiozas izmaiņas
Līga Skromane
112
2018. gada 22. maijs, 08:20

Mēnesis, kopš Indijā atrasta zvērīgi nogalinātā Līga Skromane: Keralas štatā izziņo grandiozas izmaiņas

Jauns.lv

Pagājis mēnesis, kopš mangrovju audzē Indijā tika atrasts zvērīgi nogalinātās Īrijā dzīvojošās latvietes Līgas Skromanes līķis. Tagad tapis zināms, ka Keralas policijas vadītājs Loknaths Behera uzdevis aktīvi pārbaudīt ajūrvēdas un jogas centru licences, kā arī zem lupas likt vietējos narkotiku tirgoņus. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Keralas štata ziņu medijs "The News Minute" vēstī, ka Behera grasās gādāt par štatā iebraukušo tūristu drošību. Medijs norāda, ka Kerala bija viena no pirmajām, kas atvēra specializēto Tūrisma policijas nodaļu, tomēr tā nav funkcionējusi pilnvērtīgi, tāpēc tagad ir noteikts, ka līdz 15. jūnijam tai jāsāk strādāt kā paredzēts. Ja būs nepieciešams, tikšot apmācīti papildu darbinieki. Tāpat nodaļā tiks pieņemtas sievietes policistes. 

Behera paziņojis, ka vietējo pašpārvalžu pārstāvji, citas štata struktūras, restorāni, kā arī taksometru vadītāji tiks lūgti sadarboties, lai uzlabotu tūristu drošību. 

Tāpat tikšot nopietni uzsākts videonovērošanas kameru ierīkošanas process. Ik dienu policijai arī būs jāsniedz informācija par tūristiem, kuri reģistrējas palikšanai viesnīcā. 

Notikšot arī "ravēšana" jogas un ajūrvēdas centros - ja atklāsies, ka kāds darbojas nelegāli, tas tiks slēgts. Likumsargiem tiks noteikts arī nopietni pievērst uzmanību dažādām personām ar noslieci uz noziedzību, piemēram, narkotiku tirdzniecību, prostitūciju, kā arī citām kriminālām darbībām. 

Izmaiņas attiekšoties arī uz ielu tirgotājiem, kuriem ar derīgu identifikācijas karti būs jāreģistrējas policijā. Tie, kuri to nevarēs izdarīt un nesaņems atļauju, nedrīkstēs tirgot un strādāt ar tūristiem. Policija arī rosinājusi, ka ielu tirgoņiem būtu jāvalkā speciāli tērpi ar "licencēta tirgotāja" atpazīšanas zīmi. 

Tikšot domāts arī par atvieglotu procesu saziņai ar policiju - tam paredzēts izveidot aplikāciju. Tāpat tikšot izdoti bukleti ar licencētu gidu, viesnīcu, ajūrvēdas centru, tuvējo slimnīcu, apskates objektu un citu noderīgu vietu sarakstiem - tie tūristiem būs pieejami lidostās, dzelzceļa stacijās un autobusu pieturās. 

Štata vara grasās arī uzlabot policistu komunikācijas un saskarsmes prasmes.

Jau ziņots, ka 33 gadus vecā Līga Skromane 14.martā pazuda Kovalamas kūrortā, kur viņa bija ieradusies no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā. Viņas līķis bez galvas tika atrasts 20.aprīlī mangrovju mežā pie upes Thiruvananthapuramas piepilsētā Thiruvallamā.

Keralas policija ir paziņojusi, ka apsūdzētie Umešs un Udajans sazāļoja, izvaroja un noslepkavoja Skromani jau viņas pazušanas dienā 14.martā.

Apsūdzētie aizvilināja sievieti uz mangrovju mežu pie upes, solot parādīt ainavisku un skaistu vietu. Tur viņi sievieti sazāļoja ar marihuānu, izvaroja un pēc tam, kad viņa pretojās, viņu nožņaudza, piektdien medijiem paziņoja Keralas štata policijas priekšnieks Loknaths Behera.

"Apsūdzētie mēģināja panākt, lai tas izskatītos pēc pašnāvības. Tomēr mūsu virsnieki pierādīja, ka viņiem nav taisnība," teica Behera, piebilstot, ka policija ir savākusi nozīmīgus zinātniskus pierādījumus pret apsūdzētajiem.

Umešs un Udajans tiek apsūdzēti pierādījumu iznīcināšanā, slepkavībā, sazāļošanā, nelikumīgā ieslodzīšanā, nolaupīšanā un izvarošanā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Policija arī apgalvoja, ka 28 gadus vecais Umešs, kurš ir galvenais apsūdzētais, devis priekšroku seksam ar vīriešiem, bet 24 gadus vecajam apsūdzētajam Udajanam bijis fetišs uz baltām ārzemniecēm. Viņi arī mēdza piepelnīties kā nelegāli tūristu gidi, apgalvoja policija.

Štata policijas priekšnieks paziņoja, ka visiem izmeklēšanā iesaistītajiem policistiem ir piešķirts goda žetons par izcilu darbu.

Laikraksts "The New Indian Express" ziņoja, ka Keralas štata valdības iestādes šonedēļ kremējušas Skromanes mirstīgās atliekas, lai gan štata Cilvēktiesību komisija neilgi pirms tam izdeva rīkojumu, ka viņa jāapbedī.

Rīkojums pa e-pastu bija nosūtīts štata valdības vadītājam un štata policijas priekšniekam pēc Indijas valdošās partijas BJP apriņķa komitejas vadītāja lūguma.

Lūgumā kā arguments tika minēts, ka jaunu pierādījumu atrašanas gadījumā varētu būt nepieciešama atkārtota autopsija, turklāt Skromane bija kristiete, kuras reliģija paredz apbedīšanu, nevis kremāciju. Lūgumā arī teikts, ka izdarītajā autopsijā nav noskaidroti visi fakti, kas attiecas uz Skromanes nāvi.