Latvijā šogad ieradīsies Polijas, Vācijas un ASV karavīri
Operācijas "Atlantic Resolve" mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.
Sabiedrība
2016. gada 19. marts, 14:52

Latvijā šogad ieradīsies Polijas, Vācijas un ASV karavīri

Jauns.lv

Šogad uz mācībām Latvijā savus karavīrus sūtīs Polija, Vācija, Lielbritānija un ASV, informē Aizsardzības ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paredzēts, ka ASV operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros Latvijā izvietos aptuveni 200 karavīru. Šobrīd jau Latvijā uzturas 130 karavīru no 2.kavalērijas pulka ar bruņumašīnām "Stryker", kas ir izvietoti Ādažu bāzē un 70 karavīri ar helikopteriem "Black Hawk", kuri atrodas Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē.

Tāpat Latvijā ieradīsies vasarā ieradīsies aptuveni 250 karavīru liela Vācijas karavīru vienība, kas piedalīsies dažādās mācībās visa gada garumā. Paredzēts, ka pirmie karavīri Latvijā ieradīsies jau aprīļa beigās uz mācībām "Operation Summer Shield".

Savukārt Polija uz Latviju nosūtīs aptuveni 150 karavīru, kuri piedalīsies dažādās mācībās visa gada garumā.

Paredzēts, ka Latvijā vasarā uz mācībām ieradīsies arī Lielbritānijas karavīri, tomēr to skaits patlaban vēl nav zināms.

Jau vēstīts, ka Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014.gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākusi mācību operāciju "Atlantic Resolve". Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

BNS / Foto: EPA/LETA