Politika
2018. gada 21. maijs, 13:33

Nacionālā apvienība kā premjera amata kandidātu izvirzījusi Robertu Zīli

LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK valde izlēmusi 13.Saeimas vēlēšanās par Ministru prezidenta amata kandidātu izvirzīt Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Robertu Zīli (VL-TB/LNNK), aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Dace Kalniņa.

Zīle ir gatavs nolikt EP deputāta mandātu, ja pēc 13.Saeimas vēlēšanām nacionālajai apvienībai uzticēs veidot valdību, pausts politiskā spēka paziņojumā.

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars akcentē Zīles pieredzi vairāku jomu pārvaldībā. "Mēs vienmēr esam ļoti augsti novērtējuši Zīles neatsveramo un ilggadējo pieredzi vairākās Latvijas valdībās gan kā finanšu ministram, gan kā īpašo uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finanšu institūcijām un satiksmes ministra amatā, gan kā EP deputātam jau 14 gadu ilgā darbā," uzsver Dzintars.

"Zīle ir viens no kompetentākajiem, pieredzējušākajiem un zinošākajiem Latvijas politiķiem, kura darbs novērtēts kā pašu mājās, tā arī starptautiski. Latvijai ir nepieciešams tāds premjers kā Zīle, kurš ir īpaši spēcīgs finanšu un ekonomikas jautājumos, lai veicinātu ekonomisko attīstību, vairojot cilvēku ticību Latvijas valstij," pauž nacionālās apvienības līderis.

Zīle kopš 2004.gada ir EP deputāts, savukārt 2011.gadā, kad izveidojās nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, politiķis kļuva par apvienības līdzpriekšsēdētāju no TB/LNNK puses. Zīle ir Eiropas Parlamenta politiskās grupas "Eiropas Konservatīvie un reformisti" Prezidija loceklis, strādā Transporta un tūrisma komitejā, kā arī Īpašajā komitejā finanšu un ekonomikas krīzes jautājumos.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra sākumā.