foto: facebook.com/jurmalassatiksme
"Jūrmalas autobusu satiksmes" autobusos izvietotas plāksnes Braila rakstā
Novadu ziņas
2018. gada 20. maijs, 16:05

"Jūrmalas autobusu satiksmes" autobusos izvietotas plāksnes Braila rakstā

LETA

Lai nodrošinātu vides pieejamību cilvēkiem ar redzes invaliditāti, Jūrmalas pilsētas pasažieru pārvadātāja SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" visos autobusos izvietojusi plāksnes Braila rakstā latviešu un krievu valodās, informēja pārvadātāja pārstāve Maija Lazdiņa.

Viņa norādīja, ka, konsultējoties ar Latvijas Neredzīgo biedrību (LNB) par ērtāko un informācijas ziņā pieejamāko vietu pasažieriem ar redzes invaliditāti, "Jūrmalas autobusu satiksmes" autobusos plāksnes Braila rakstā ir izvietotas pie autobusa vadītāja kabīnes.

Uz plāksnēm norādīts konkrētā autobusa garāžas numurs, lai cilvēkiem ar redzes invaliditāti, norādot autobusa garāžas numuru, būtu iespēja izteikt priekšlikumus un pretenzijas par sniegto pakalpojumu kvalitāti un citiem jautājumiem, kas saistīti ar sabiedriskā transporta izmantošanu Jūrmalas pilsētā.

Lai uzņēmums varētu pēc iespējas operatīvāk pārbaudīt pasažiera sniegto informāciju, rakstot vēstuli vai zvanot pa tālruni, ir jānorāda datums, maršruta numurs, garāžas numurs, braukšanas virziens, pieturvieta un laiks.

"Jūrmalas autobusu satiksme" sabiedriskā transporta pakalpojumus Jūrmalas pilsētā nodrošina kopš 1958.gada. Patlaban sešos pilsētas maršrutos kursē 23 autobusi un minibusi.

SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" dibināta 2011.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. 2016.gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 2,071 miljons eiro un 14 438 eiro zaudējumiem. Dati par 2017.gadu patlaban vēl nav pieejami. "Jūrmalas autobusu satiksmes" vienīgais īpašnieks ir Zigmunds Pavlovskis.

Tēmas