foto: Ventspils labiekārtošanas kombināts
Ventspils ielas uzkops pašu pilsētā ražota mašīna
Jaunais Ventspils ielu uzkopējs.
Novadu ziņas
2018. gada 19. maijs, 05:20

Ventspils ielas uzkops pašu pilsētā ražota mašīna

Kas Jauns Avīze

"Ventspils labiekārtošanas kombināts" pilsētas ietvju un ielu uzkopšanai iegādājies komunālo mašīnu "CityCat 1000", kas ražota pašu pilsētā, SIA "Bucher Municipal" rūpnīcā.

Mašīna ir aprīkota ar putekļu vakuuma savācējiekārtu. Kompaktās tehnikas nelielais izmērs ļauj to izmantot arī grūti pieejamās vietās un aktīvā satiksmē, inovatīvais tehnoloģiju aprīkojums padod iekārtai nepieciešamo ūdens daudzumu, samazinot nepieciešamību bieži uzpildīties.

Vakuuma slaucīšanas iekārta ir universāla – ar to ir iespējams gan uzkopt ielas, gan savākt lapas, tās darbība nodrošina netīrumu pacelšanu neatkarīgi no virsmas veida un reljefa, neradot putekļu mākoni, stāsta Ventspils labiekārtošanas kombināta sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

"CityCat 1000" ražotājs "Bucher Municipal" ietilpst Šveices koncernā "Bucher Industries AG". Uzņēmums Ventspilī ražo komunālos transportlīdzekļus ielu un sniega tīrīšanai un atkritumu savākšanas mašīnas. Ventspils ražotne ir kļuvusi par lielāko koncerna komunālo automašīnu bāzi, tajā strādā aptuveni 200 darbinieku.

Tēmas