foto: LETA
Jūnija vidū Dobelē notiks Dziesmu un Deju svētku ieskaņu lielkoncerts
Koristi.
Sabiedrība
2018. gada 18. maijs, 17:15

Jūnija vidū Dobelē notiks Dziesmu un Deju svētku ieskaņu lielkoncerts

LETA

16.jūnijā Dobeles Ķestermeža estrādē plkst.19 tiek rīkots XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku ieskaņu lielkoncerts "Simtgades skaņās un rakstos", aģentūru LETA informēja projekta vadītāja Sandra Ķiņķere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncertā piedalīsies Dobeles, Auces, Tērvetes novadu tautas deju kolektīvi, kori, pūtēju orķestri, zēnu ansamblis, tautas lietišķās mākslas studijas un vieskolektīvi no Rīgas, Jelgavas, Jūrmalas un Skaistkalnes.

No plkst.18 estrādē notiks tautas lietišķās mākslas studiju rokdarbu izstāde, bet plkst.18.40 paredzēta koncerta dalībnieku svinīga iesoļošana Ķestermeža estrādē, ceļa vārdi un ceļa maize Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem.

Koncerta repertuārā būs dejas no Deju svētku lieluzveduma "Māras zeme" un deju koncerta "Vēl simts gadi dejai", dziesmas no koncerta "Zvaigžņu ceļā". Dziedātāji izdziedās laika griežu liktenīgās dziesmas "Gaismas pils", "Saule, Pērkons, Daugava" un citas, dejotāju izdejos tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai, no baltu cilšu sanākšanas Daugavas krastos un laika, kad pirmoreiz minēts sarkanbaltsarkanais karogs, līdz Latvijas simtgades svinībām. Apvienojoties dejotājiem, koriem, pūtēju orķestriem, koncertā tiks izdejotas tādas dejas kā "Aiz ezera augsti kalni", "Ir 1873.gads, dimd Rīga" un citas latviešu horeogrāfu dejas.

Koncerta mākslinieciskie vadītāji ir Dobeles deju apriņķa virsvadītāja Gunta Raipala, Dobeles koru apriņķa virsvadītāji Jānis Zirnis un Māra Marnauza, pūtēju orķestru virsvadītājs Ervīns Zandersons, bet koncerta režisore un projekta vadītāja - Ķiņķere.

Plkst.22 estrādē sāksies nakts balle kopā ar grupu "Cits kvartāls".