"Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā notiks 6 Ilmāram Blumbergam veltītas izstādes
"Mākslai vajag telpu" "Vasaras mājas" izstādes būs veltītas Ilmāram Blumbergam.
Kultūra
2016. gada 20. marts, 17:57

"Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā notiks 6 Ilmāram Blumbergam veltītas izstādes

Jauns.lv

Fonda "Mākslai vajag telpu" "Vasaras mājas" izstādes būs veltītas mūžībā aizgājušajam māksliniekam Ilmāram Blumbergam, atklāja fonda pārstāve Katrīna Leiškalne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai gan "Vasaras māju" Kalnciema ielā 36/38 plānots atvērt tikai 9.jūnijā, jau tagad notiek gatavošanās izstāžu ciklam. Šajā vasarā "Mākslai vajag telpu" organizēs sešas izstādes, kurām, iedvesmojoties no Blumberga daiļrades, darbus veidos tādi mākslinieki kā Miķelis Fišers, Gints Gabrāns un Voldemārs Johansons.

Leiškalne stāstīja, ka mākslinieki pašlaik ķeras pie darbu vadīšanas, savukārt fonda pārstāvji rūpējas par no konteinertiem veidotajām "Vasaras mājas" telpām, kuras šogad plānots paplašināt.

"Vasaras māja" ir radošā telpa, kas pagājušās vasaras garumā kalpoja par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. Mākslas telpā norisinājās izstāžu cikls, kurā mākslinieces Džemmas Skulmes daiļradi interpretēja mākslinieki Arnis Balčus, Darja Meļņikova, Raitis Hrolovičs, Paula Zariņa, Krista Dzudzilo, Kristians Brekte un Indriķis Ģelzis.

11.februārī mūžībā aizgāja mākslinieks Ilmārs Blumbergs. Mākslinieka darbības spektrs ietvēra grafiku, scenogrāfiju, kostīmu mākslu, glezniecību, plakātu, grāmatu grafiku, keramiku. Kopš 1962.gada viņš regulāri piedalījās izstādēs visā pasaulē, kā arī saņēma daudzas Latvijas un starptautiskas godalgas. Blumbergs  ir saņēmis arī Triju Zvaigžņu ordeni.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA