Noskaidrots, vai Lieldienu brīvdienas patiešām būs tik siltas, kā solīts
Darbdienu naktīs šonedēļ vēl valdīšot krietns sals, bet Lieldienu brīvdienas būs siltas.
Sabiedrība
2016. gada 21. marts, 08:04

Noskaidrots, vai Lieldienu brīvdienas patiešām būs tik siltas, kā solīts

Jauns.lv

Nedēļas sākumā debesis Latvijā bieži klās mākoņi, bet pēc tam biežāk uzspīdēs saule. Pirms siltā laika atnākšanas Lieldienu brīvdienās vēl nedēļas vidū naktīs gaidāms krietns sals, liecina prognozes.

Pirmdien un otrdien vēl daudzviet būs mākoņains laiks. Dienās temperatūra +1..+6, Kurzemē, kur vietām vairāk uzspīdēs saule līdz +8 grādiem. Nākamajā naktī temperatūra pazemināsies līdz -1..-5 grādiem, Kurzemē 0..+2 grādiem.

Trešdien un ceturtdien biežāk uparādīsies saule, gaisa temperatūra gan vēl saglabāsies līdzīga, savukārt naktis, tā kā skaidras, būs aukstākas. Temperatūra pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, bet daudzviet Vidzemē un Latgalē līdz -7..-12 grādiem.

Līdz ar brīvdienām Latvijā sāks ieplūst siltākas gaisa masas. Piektdien, visticamāk, vēl būs daudz mākoņu un vietām, pārsvarā Kurzemē, uzlīs, bet temperatūra jau pakāpsies līdz +4..+9 grādiem.

Sestdien un svētdien arvien biežāk būs saulains laiks, naktīs jau pārsvarā bez sala, bet dienās temperatūra daudzviet pārsniegs +10 grādu atzīmi un tieši Lieldienās – 27. martā, visticamāk, pirmo reizi Latvijā būs arī +15 grādi.

BNS/ Shutterstock