Rīgā risināsies skolēnu zinātniskā konference
Kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.
Runā Rīga
2016. gada 21. marts, 11:49

Rīgā risināsies skolēnu zinātniskā konference

Jauns.lv

Pirmdien, 21. martā, plkst. 10.00 darbu sāk Rīgas Skolēnu zinātniskā konference. Šogad darbu vērtēšanai izveidotas 18 komisijas, kuras vienlaicīgi darbosies sešās Rīgas skolās. Darbus Rīgas Skolēnu zinātniskajai konferencei šogad pieteikušas 54 galvaspilsētas skolas. Kopā iesniegti 382 darbi 22 sekcijās. Skolēnu zinātniski pētniecisko darbu recenzēšanā ir iesaistīti gan skolotāji, gan augstskolu pasniedzēji.

Rīgas Skolēnu zinātniskā konference risināsies Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, Āgenskalna valsts ģimnāzijā un Rīgas Franču licejā. 21. martā šajās skolās darbs ritēs visas dienas garumā un vakarā jau būs zināmi skolēni, kuru darbi tiks pieteikti dalībai 40. Latvijas Skolēnu zinātniskajai konferencei.

Savukārt trešdien, 23. martā, plkst. 13.00 Rīgas Franču licejā notiks konferences noslēgums, kurā apbalvos godalgoto darbu autorus, kā arī tiks demonstrēti komisiju izraudzītie un interesantākie zinātniski pētnieciskie darbi.

Rīgas skolēnu zinātnisko konferenci rīko, lai sekmētu skolēnu sagatavošanu akadēmiskajām studijām augstskolā un darbībai zinātnē, kā arī veicinātu un ieinteresētu jauniešus nākamās profesijas izvēlē. Zinātniski pētniecisko darbu izstrādes laikā jaunieši var iepazīsties ar mūsdienu zinātniskās pētniecības darba būtību, organizāciju un metodēm, apgūt prasmes darbā ar zinātnisko literatūru un aparatūru, kā arī pētījuma gaitā iegūto datu apstrādē un rezultātu analīzē. Turklāt konferences laikā skolēni gūst pieredzi, kā veiksmīgi aizstāvēt un prezentēt savu zinātnisko darbu.

Rīgas Skolēnu zinātnisko konferenci organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD).

Papildinformācija: Sandra Upīte - RD IKSD Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas galvenā speciāliste, tālr. 67105975, mob. 29484244.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Čīka/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību