"Lielais dzintars" piedalās starptautiskā arhitektūras konkursā. FOTO
"Lielais dzintars" kategorijā "Zāle/Teātris" sacenšas ar mūsdienu arhitektūras paraugiem Ķīnā, Norvēģijā un Polijā.
Kultūra
2016. gada 21. marts, 13:34

"Lielais dzintars" piedalās starptautiskā arhitektūras konkursā. FOTO

Jauns.lv

Koncertzāles "Lielais dzintars" ēka piedalās starptautiskā arhitektūras konkursā "Architizer A+", liecina ieraksts koncertzāles tvitera kontā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncertzāle balvai nominēta kategorijā "Zāle/Teātris". "Lielais dzintars" šajā kategorijā sacenšas ar mūsdienu arhitektūras paraugiem Ķīnā, Norvēģijā un Polijā.

"Architizer A+" ir viena no lielākajām balvām, kas veltīta aizvadītā gada labākās arhitektūras atzīmēšanai. Arhitektūras darbi balvai nominēti vairāk nekā 100 kategorijās.

Konkursa organizatori "Architizer.com" ir lielākā arhitektūras platforma pasaulē, kuru mēnesī apmeklē vairāk nekā miljons interesentu.

Starp balvai nominētajiem darbiem tiks izvēlēta arī skatītāju simpātija. Par savu favorītu līdz 1.aprīlim iespējams balsot balvas mājaslapā "awards.architizer.com". Uzvarētājs tiks noteikts 12.aprīlī.

Koncertzāle "Lielais dzintars" tika atklāta divos koncertos pagājušā gada novembra sākumā. Koncertzāles platība ir 14 126 kvadrātmetru, un tā slejas astoņu stāvu augstumā. Austriešu arhitekta Folkera Gīnkes veidotā koncertzāles arhitektoniskā koncepta pamatā ir Latvijas un Baltijas jūras krastā esošais Liepājas simbols - dzintars, kā arī tās funkcija kā mākslas un kultūras centram. Ēkas arhitektūra ir kā "iedzintarota", laikā un dzintarā sastingusi mūzika.

Gīnke ir diplomēts arhitekts un arhitektūras profesors. Viņš dzimis Volfsbergā 1947.gadā, studējis arhitektūru un filozofiju Grācā unVīnē. Gīnke ir Eiropas Zinātņu un mākslas akadēmijas un Latvijas arhitektu savienības biedrs, kā arī Vācijas arhitektu savienības goda biedrs.

Pamatakmens būvei tika ielikts 2013.gada oktobrī. Koncertzāles būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas kopsummā ir 30,3 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

   

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA