foto: Rojs Maizītis
"Kur jūs bijāt agrāk?" - tēlniece skaidro, kāpēc latvju zīmju koku Uzvaras parkā ietinusi plēvē
Koka ietīšanu plēvē paskaidrojuši paši mākslinieki.
Sabiedrība
2018. gada 9. maijs, 15:20

"Kur jūs bijāt agrāk?" - tēlniece skaidro, kāpēc latvju zīmju koku Uzvaras parkā ietinusi plēvē

Jauns.lv

Daudzi bija pamanījuši, ka šodien, kad Uzvaras parkā notiek 9. maija svinības, tam blakus esošais kailais koks ar tajā iegrebtajām latvju dzīvesziņas zīmēm bijis notīts melnā plēvē. Portālam Jauns.lv tēlniece Inese Valtere, kura izskaidroja, kādēļ tas izdarīts.

Kā ziņots, šādā paskatā koks atradies labu laiku, taču šobrīd, spriežot pēc cilvēku ierakstiem sociālajos tīklos, plēve jau ir noņemta. Rīgas domē un "Rīgas mežos" skaidroja, ka koka notīšanai ar plēvi neesot nekāda sakara ar tā dēvētās "Uzvaras dienas" svinībām, proti, latviešu zīmēm rotātā koka stumbru plēvē ietērpuši paši mākslinieki - tā esot daļa no vides objekta tapšanas procesa.

foto: Rojs Maizītis
Koka ietīšanu plēvē paskaidrojuši paši mākslinieki.

Koks ietīts, lai pasargātu to no cilvēku masām

Pie šī vides objekta - nokaltušas simtgadīgās gobas - strādā tēlnieki Inese Valtere un Donatas Mockus, iegravējot kokā latviešu spēka zīmes.

Telefonsarunā ar Jauns.lv Inese Valtere pirmkārt pauda sašutumu par to, ka mediji par Latvijas valstij veltīto topošo objektu interesējas vien šobrīd, kad tam apkārt ir plēve. "Kādēļ jūs par šo nerakstījāt, kad darbu pie koka tikko kā sākām?" vaicāja māksliniece.

Koka ietīšanu plēvē tēlniece skaidroja ar bažām, par lielajām cilvēku masām, kuras 9. maija svētkos plūst uz Uzvaras parku. Valtere gan piebilda, ka tiešas saistības ietīšanai ar tā dēvētās "Uzvaras dienas" svinībām nav - koks tiktu ietīts arī tad, ja tam blakus būtu paredzēts rokkoncerts vai jebkāds cits liela mēroga pasākums, kurš pulcē lielu skaitu cilvēku.

Uzvaras dienas svinības Rīgā 2018. gada 9. maijā

Šorīt vairāki tūkstoši cilvēku ieradušies nolikt ziedus Uzvaras parkā, atzīmējot tā dēvēto "Uzvaras dienu".

gallery icon
252