Sabiedrība
2016. gada 22. marts, 11:37

Briselē komandējumos patlaban atrodas vairāki Latvijas ierēdņi

Jauns.lv

Vairāku ministriju ierēdņi patlaban atrodas komandējumos Briselē, tomēr neviens notikušajos sprādzienos nav cietis.

Tieslietu ministrijas preses sekretāre Ksenija Vītola norādīja, ka patlaban komandējumā Briselē atrodas viens ministrijas ierēdnis, bet šodien šis cilvēks jau lidos atpakaļ uz Rīgu caur Ljēžas lidostu.

Aizsardzības ministrijas preses nodaļas vadītāja Anete Gnēze teica, ka neviens no Latvijas aizsardzības nozares pārstāvjiem, kas darbojas NATO un Eiropas Savienības (ES) institūcijās, sprādzienos nav cietis. Tāpat šodien uz Briseli nebija paredzēts doties komandējumos Latvijas aizsardzības amatpersonām.

No Valsts kancelejas (VK) uz Briseli vakar devās viena persona, kurai šodien jāatgriežas mājās, teica VK pārstāve Zaiga Barvida.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče, patlaban Briselē komandējumā neviens ministrijas darbinieks neatrodas. Briselē gan atrodas divi LM atašeji, tomēr viņi sprādzienos nav cietuši.

Tāpat komandējumā Briselē pašlaik neatrodas neviens Veselības ministrijas (VM) darbinieks. Kā pastāstīja VM pārstāve Agnese Gusarova, pilsētā gan atrodas ministrijas nozares padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Briselē Karina Zālīte, tomēr arī viņa nav cietusi.

Sprādzienos, kas otrdien notika Briseles Zaventemas lidostā, nogalināti vismaz 13 cilvēki, bet 35 guvuši ievainojumus, atsaucoties uz avotiem tuvējā slimnīcā, ziņo Beļģijas sabiedriskā raidorganizācija RTBF.

Tikmēr aģentūra AFP ziņo, ka sprādziens noticis arī vienā no Briseles Mālbēkas metro stacijām, kas atrodas netālu no ES institūcijām. Pasažieri no metro sistēmas tiek evakuēti.

Savukārt televīzijas kanāls VTM ziņo, ka sprādziens noticis arī Kunstvetas metro stacijā.

Sprādzienu cēlonis pagaidām nav zināms, taču aģentūra "Belga" ziņo, ka īsi pirms pirmā sprādziena lidostā esot bijuši dzirdami kliedzieni arābu valodā un šāvieni, kas vairo aizdomas, ka notikušais varētu būt terorakts.

LETA

Tēmas