Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesīs laika biļetes
No 1. jūlija Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesīs laika biļetes.
Runā Rīga
2016. gada 22. marts, 16:49

Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesīs laika biļetes

Jauns.lv

No 1. jūlija Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesīs laika biļetes un “Rīdzinieka kartes” turētājiem tās maksās 1,15 eiro. Brīvdienās šī biļete izmaksās vēl lētāk – 60 centus. Pārējiem pasažieriem stundas biļete maksās pēc uzņēmuma “Rīgas satiksme” noteiktā tarifa, kas ir 2,3 eiro. Tomēr arī citi Latvijas iedzīvotāji varēs saņemt tādas pašas atlaides kā rīdzinieki, ja viņu pašvaldība kompensēs šo braukšanas maksas atvieglojumu Rīgas pašvaldībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt 5 x 24 stundu “slīdošā” grafika abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās, kā iepriekš solīts, 15 eiro, pārējiem – 25 eiro.

Otrdien, 22. martā, Rīgas  dome veica grozījumus normatīvajos aktos, lai minētās atlaides varētu stāties spēkā. Grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos vēl jāapstiprina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Kā ziņots, Rīgas dome sagatavojusi jaunu piedāvājuma klāstu „Rīdzinieka kartes” īpašniekiem. Bez minētajā laika biļetēm sabiedriskajā transportā “Rīdzinieka kartes” īpašniekiem no 1.jūlija ieviesīs arī  20% atlaidi pašvaldības autostāvvietās B, C un D zonās.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību