112
2018. gada 6. maijs, 13:50

Izspieda draugam acis, piekāva un viņu izvaroja - Daugavpilī uz 17 gadiem cietumā notiesāts īpaši nežēlīgs vīrietis

Jauns.lv / LETA

Daugavpils tiesa piespriedusi 17 gadu ieslodzījumu kādam vīrietim, kurš kopīgas alkohola lietošanas laikā pērnajā jūnijā noslepkavoja un izvaroja 1951.gadā dzimušu vīrieti, liecina publiski pieejamais anonimizētais spriedums.

Spriedumā norādīts, ka slepkava kopā ar upuri lietoja alkoholu līdz brīdim, kad slepkava pēkšņā dusmu uzplūdā sāka ar dūrēm sist upurim pa galvu. Pēc pirmo sitienu saņemšanas upuris centās noziedznieku aizdzīt prom no dzīvokļa, taču tas neizdevās. Spriedumā norādīts, ka slepkavība izdarīta īpaši cietsirdīgi, piemēram, slepkava centies ar pirkstiem izspiest upura acis.

Slepkavības izdarīšanas laikā noziedznieks arī izvaroja upuri, vienlaicīgi turpinot to arī sist. Spriedumā arī norādīts, ka slepkava beidza izdarīt sitienus vien tad, kad viņam nogura roka. Kopumā slepkava izdarīja ne mazāk kā 83 sitienus, no kuriem ne mazāk kā 12 bija pa galvu.

Slepkava tika aizturēts tajā pašā dienā, kad tika izdarīts noziegums.

Tiesa nolēma piespriest noziedzniekam 17 gadus ilgu cietumsodu ar probācijas uzraudzību uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no slepkavas 1900 eiro, kas tika izmaksāti kā valsts kompensācijā cietušajam, kā arī 5000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.