Arhibīskaps Stankevičs: "Bēgļu krīzi izraisījušas grēku struktūras"
Latvijas katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs uzskata, ka bēgļu krīzi radījušas dažādas „grēka struktūras”, kas nerēķinās ar cilvēka dzīvību un cieņu. Ja bēgļi nevēlas pieņemt Latvijas kultūras kārtību, tad viņi bez ierunām jādeportē atpakaļ uz mītnes zemēm.
Viedokļi
2016. gada 23. marts, 06:01

Arhibīskaps Stankevičs: "Bēgļu krīzi izraisījušas grēku struktūras"

Kasjauns.lv

Latvijas katoļu baznīcas arhibīskapam Zbigņevam Stankevičam sāp Eiropas bezzobainība bēgļu jautājumā, ka Eiropas Savienība bez ierunām gatava pieņemt bēgļu straumes. Viņaprāt, bez diskusijām no valsts būtu jāizraida visi, kuri nevēlas pieņemt vietējo kultūru un grib mums uzspiest savu kārtību.

„Man sāp sirds par Eiropas bezzobainību bēgļu jautājumā, par pilnīgi bezkritisko domāšanu, ka mēs visus pieņemam. Un tad viņi visi nāk un dara ko vēlas! Viņi klaji, pilnīgi atklāti ignorē likumus un nekas netiek darīts. Esmu par to, lai tiktu pastiprināti likumi pret tiem pārkāpējiem, kuriem nav vēl uzturēšanās atļaujas.

Ja viņi veic kādu vardarbību, viņus bez diskusijām jāsūta atpakaļ uz mītnes zemēm. Ja viņi pārkāpj Latvijas robežu, iebrauc Latvijā, viņi ir jāinformē, ka no viņiem bez jebkādām atlaidēm tiks prasīts ievērot mūsu likumus, respektēt mūsu kultūru, ka viņi nevarēs mums uzspiest savu kārtību. Mēs esam savās mājās un viņi ir ciemiņi. Un ja kādam nepatīk šajās mājās – visa pasaule ir jūsu priekšā, bet šeit jums nav vieta,” Stankevičs teica intervijā „Rīga TV24”.

Arhibīskaps pārliecināts, ka pašreizējais bēgļu jautājumu ir radījušās „dažādas grēku struktūras” un daudzi – gan ieroču tirgoņi, gan cilvēku kontrabandisti – to nevēlas atrisināt. Bēgļu krīze pirmām kārtām ir pasaules neatrisināto konfliktu sekas.

Jāatgādina, ka pērnā gada septembrī Romas pāvests Francisks, uzrunājot svētceļniekus un tūristus Svētā Pētera laukumā Romā, aicināja ikvienu Eiropas katoļu draudzi uzņemt kādu bēgļu ģimeni, kas „bēg no nāves” karā vai no bada. Mūsu katoļu arhibīskaps vairākkārtīgi ir uzsvēris, ka pret bēgļiem jāizturas kā pret normāliem cilvēkiem, ar cieņu, apsvērt iespējas viņiem palīdzēt. Tomēr viņš nav bijis atvērts nekontrolētai bēgļu plūsmai.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA