Viņš esot ar varu iestūķēts bagāžniekā. Dzērājšoferis sūdzas par neērto policijas auto. VIDEO
Kāds dzērājšoferis iesniedzis sūdzību par Olaines pašvaldības policiju – tā viņu pēc aizturēšanas pārvadājusi pārāk šaurā, neērtā un aukstā automašīnā. Olaines pašvaldības policijas priekšnieks Ervīns Siliņš (attēlā) uzskata, ka pretenzijām nav pamata.
112
2016. gada 23. marts, 06:40

Viņš esot ar varu iestūķēts bagāžniekā. Dzērājšoferis sūdzas par neērto policijas auto. VIDEO

Jauns.lv

Kāds Olaines pašvaldības policijas notvertais dzērājšoferis ar sava jurista palīdzību sūdzējies par likumsargiem, jo viņam neesot bijušas nodrošinātas elementāras ērtības policijas auto ielodzīto nodalījumā. Tas esot bijis šaurs autobagāžnieks, kurā viņš ar varu esot iestūķēts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Olainē, Jelgavas ielā, 5. martā pašvaldības policisti aizturēja kādu vīrieti, kurš pie mikroautobusa stūres bija sēdies 1,6 promiļu reibumā, vēsta LNT raidījums „Degpunktā”. Policisti vadītāju aizturēja un viņu nodeva Ceļu policijai. Aizturētajam pretenzijas ir par policijas auto nodalījumu, kurā viņš ticis pārvadāts. Policisti viņu transportējuši nevis mikroautobusā, bet gan pārbūvētā apvidus auto. Tas esot bijis šaurs, neērts un netīrs.

Dzērājšofera aizstāvis jurists Igors Kazāks norādījis, ka viņa klientu, pārkāpjot aizturētā tiesības, policisti iestūķējuši automašīnas kravas nodalījumā. Jurists akcentējis, ka automašīnas bagāžnieks nav paredzēts personu pārvadāšanai, taču vīrietim tajā nācies pavadīt aptuveni pusstundu. Turklāt iereibušajam šoferim aukstajā laikā nācies krietnu laiku sēdēt automašīnā uz rezerves riteņa. Tādējādi rupji esot pārkāptas viņa aizstāvamā tiesības.

Olaines pašvaldības policijas priekšnieks Ervīns Siliņš „Degpunktā” stāsta, ka dzērājšofera pretenzijām nav pamata. Speciāli pārbūvētajā spēkratā jau kopš 2012. gada tiek pārvadāti dažādi policijas aizturēti klienti. Policijas auto aizturēto nodalījums vienmēr tiek turēts ideālā kārtībā. Pašvaldībai pat noslēgts līgums ar uzņēmumu, kas nepieciešamības gadījumā veic uzkopšanu. Savukārt vaicāts, kāpēc pašvaldības policijas rīcībā ir tieši apvidus auto, nevis, piemēram, mikroautobuss, Siliņš norāda, ka likumsargu apkalpojamajā teritorijā ir ļoti slikti ceļi.

Tāpat policijas priekšnieks piebilst - ja dzērājšoferis netiktu aizturēts, viņš varēja izraisīt piemēram negadījumu ar smagām sekām, līdz ar to šāda vēršanās pret likumsargiem policijas priekšniekam šķiet kā provokatīva pretreakcija.

Sīkāk par dzērājšofera aizturēšanu Olainē un viņa pretenzijām skatieties videosižetā.

Dzērājšoferis sūdzas par necilvēcīgu attieksmi Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: LNT „Degpunktā”