Notiks adresācijas sakārtošanas publiskā apspriešana
Detalizēta informācija par adresācijas sakārtošanas projektu, t.sk. publisko apspriešanu, ir pieejama Rīgas pilsētas būvvaldes mājas lapā – sadaļā „Adresācijas sakārtošanas projekts”.
Runā Rīga
2016. gada 23. marts, 11:20

Notiks adresācijas sakārtošanas publiskā apspriešana

Jauns.lv

Būvvalde informē par Adresācijas sakārtošanas projekta publisko apspriešanu Jaunciema, Kundziņsalas, Mīlgrāvja, Sarkandaugavas un Trīsciema apkaimē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Adresācijas sakārtošanas projekta ietvaros no šī gada 23. marta līdz 20. aprīlim norisinās publiskā apspriešana par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Jaunciema, Kundziņsalas, Mīlgrāvja, Sarkandaugavas un Trīsciema apkaimē, kur publiskai apspriešanai nodotas 739 ēkas un 245 zemes vienības, kam plānot mainīt vai no jauna piešķirt individuālas unikālas adreses. Publiskās apspriešanas laikā personām, kuru īpašumus skar adresācijas maiņa, ir iespējams izteikt argumentētu viedokli par konkrētas adreses maiņas iespējamību, aizpildot aptaujas anketu vai izsakoties publiskās apspriešanas sanāksmē.

Detalizēta informācija par adresācijas sakārtošanas projektu, t.sk. publisko apspriešanu, ir pieejama Rīgas pilsētas būvvaldes mājas lapā – sadaļā „Adresācijas sakārtošanas projekts”. Šajā sadaļā ir pieejami arī „meklētāji”, kuros ir iespējams iepazīties ar konkrēto apkaimju, kurās norisinās publiskā apspriešana, adrešu meklētāju un kartēm. „Adrešu meklētājā” katrs interesents var ievadīt sev interesējošo adresi par apkaimi, kurā norisinās publiskā apspriešana, un pārliecināties par to, vai konkrētā adrese tiks mainīta, un, ja tiks mainīta, kāda būs iespējamā jaunā adrese. Savukārt „Kartogrāfiskajā materiālā” ir pieejamas konkrēto apkaimju ortofotokartes, kurās adresācijas objekti, kuriem tiks mainīta adrese, ir izcelti citā krāsā ar klāt pievienotu jauno iespējamo adresi.

Personām, kurām ir ērtāk iepazīties ar informāciju par konkrēto apkaimju adresācijas sakārtošanu klātienē, jāvēršas Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā Rūpniecības iela 21, Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros Kungu ielā 7/9 un Brīvības ielā 49/53, kā arī Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, kur pieejams Latvijas Vēstnesī 23.03.2016. publicēts Būvvaldes oficiāls lēmums ( https://www.vestnesis.lv/op/2016/58.11 ) par adresēm, kuras ir paredzēts mainīt, kā arī aptaujas anketas viedokļa paušanai.

Aptaujas anketas iespējams aizpildīt elektroniski – portāla www.riga.lv sadaļas „E-pakalpojumi” apakšsadaļā „Sabiedrības līdzdalība”, savukārt rakstveidā aizpildāmas aptaujas anketas pieejamas Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā Rūpniecības iela 21 un Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā Kungu ielā 7/9 un Brīvības ielā 49/53.

Tikšanās ar Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem klātienē paredzēta š.g. 14.aprīlī plkst.18:00 Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā Rūpniecības iela 21 (1. stāva zālē).

Pēc publiskās apspriešanas tiks apkopoti saņemto aptauju rezultāti, un pieņemts Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums par adresācijas maiņu šajās apkaimēs. Lēmums oficiāli stāsies spēkā pēc publikācijas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Šobrīd adrešu piešķiršanu pēc vienota principa visā valsts teritorijā nosaka Ministru kabineta 03.11.2009. noteikumi Nr. 1269 „Adresācijas sistēmas noteikumi”. Šajos noteikumos ir noteikti adresācijas piešķiršanas pamatprincipi: administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties, katram adresācijas objektam ir jābūt vienai individuālai adresi, un ēkām, kā arī apbūvei paredzētām zemes vienībām numuru piešķir saistībā ar tuvāko ielu, no kuras ir iespējama piebraukšana.


Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību