Pārdaugavā aiztur vīrieti, kurš sūtījis perversas īsziņas 12 gadu vecai meitenei
Iesniegumu tēvs uzrakstīja pēc tam, kad meitenes mobilajā telefonā pamanīja pirms vairākiem gadiem saņemtas seksuāla rakstura īsziņas no kāda nepazīstama vīrieša.
112
2016. gada 23. marts, 14:07

Pārdaugavā aiztur vīrieti, kurš sūtījis perversas īsziņas 12 gadu vecai meitenei

Jauns.lv

Valsts policija vakar aizdomās par nepilngadīgas meitenes pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās Pārdaugavā aizturējusi kādu vīrieti, informē Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušā gada septembrī Valsts policija saņēma iesniegumu no kāda vīrieša par to, ka nezināma persona viņa mazgadīgajai meitai piedāvājusi iesaistīties seksuālās darbībās. Iesniegumu tēvs uzrakstīja pēc tam, kad meitenes mobilajā telefonā pamanīja pirms vairākiem gadiem saņemtas seksuāla rakstura īsziņas no kāda nepazīstama vīrieša. Šo īsziņu saņemšanas laikā - 2013.gadā - meitenei bija vien 12 gadi. Starp nezināmo vīrieti un viņa meitu bija izveidojusies sarakste. Vīrietis piedāvāja mazgadīgajai satikties. Meitene atklājusi savu vecumu un atteikusies, taču vīrietis centies pierunāt un rakstījis dažādas neķītrības.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pēdējās īsziņas no šī vīrieša meitene saņēmusi pagājušajā gadā, bet tās viņa izdzēsusi. Īsziņu rakstītāju meitene iepriekš nav pazinusi.

Pārbaudot mobilo sakaru operatora datus, policija noskaidroja aizdomās turētā identitāti un viņu aizturēja.

Zināms, ka aizturētajam nav bijusi oficiāla darbavieta un viņš dzīvojis viens.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākts kriminālprocess par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās.

Šobrīd aizturētais atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Policija turpina izmeklēt notikušā apstākļus un pārbaudīt, vai aizturētais ir saistīts ar citiem šāda veida noziegumiem.

Valsts policija mudina pieaugušos pievērst uzmanību, vai bērni nesazinās ar nepazīstamām aizdomīgām personām un nesniedz tām informāciju par sevi. Ja rodas aizdomas par seksuālu izmantošanu vai nepilngadīgo pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās, par to nekavējoties jāziņo policijai.

LETA / Foto: Shutterstock