foto: Facebook
Autopsijas secinājums: latviete Līga Skromane Indijā žņaugta un pakārta
Policijai vairs nav šaubu, ka Skromane noslepkavota.
112
2018. gada 28. aprīlis, 12:32

Autopsijas secinājums: latviete Līga Skromane Indijā žņaugta un pakārta

Jauns.lv

Indijas tiesu medicīnas eksperti nākuši klajā ar paziņojumu, ka Latvijas pilsone Līga Skromane mirusi pakāršanas rezultātā, atsaucoties uz amatpersonu teikto, šodien vēsta "New India Express".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ekspertu ziņojumā norādīts, ka Skromanes smadzeņu daļā koncentrētais asiņu daudzums, kā arī zilumi uz kakla norāda, ka sieviete žņaugta un pēc tam pakārta vai arī mirusi pakāršanas rezultātā. Tādējādi policija atsauc iepriekš pieļauto versiju, ka Līga Skromane varētu būt izdarījusi pašnāvību.

Īpaši izveidota izmeklēšanas grupa uzsākusi meklēt slepkavības vaininiekus, vēsta Indijas mediji. Izmeklētāju aizdomās patlaban ir 40 cilvēki, bet arestus plānots veikt divu dienā laikā pēc tam, kad būs gūts pietiekošs pierādījumu daudzums. 

foto: Facebook
Policijai vairs nav šaubu, ka Skromane noslepkavota.

Policija patlaban pārbauda pirkstu nospiedumus uz šķiedru laivas, ar kuru Skromane varētu būt nogādāta nomaļā mangrovju audzē Kovalamas štatā, kur sievieti arī atrada sadalīšanās stadijā un bez galvas. Tāpat vēl tiek pārbaudīts, vai Skromane noziegumā cietusi no seksuālas vardarbības. 

Saistībā ar Skromanes nāvi policija jau nopratinājusi vairākus cilvēkus un izskanējis, ka četri ir aizturēti. Policistu redzeslokā esot nonākuši vietējie narkodīleri un kāršu spēlētāji, kuru iepriekš sniegtajās liecības pamanītas pretrunas, vēstī Indijas portāls "The Week".

Jau vēstījām, ka pagājušās piektdienas pievakarē Thiruvananthapuramas pilsētā mangrovju audzē upes krastā atrasta marta vidū pazudusī Līga Skromane. Viņas nedzīvais ķermenis bez galvas karājies uz koka, bet galva atrasta mazliet tālāk. Policija pēc sākotnējās apskates pauda aizdomas, ka runa ir pašnāvību, bet māsa uzreiz paziņoja, ka tādai versijai netic. To viņa pauda skaļi drīz vien sasauktajā preses konferencē.

Skromane bez vēsts pazuda 14.martā. Indijā viņa bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Skromane, kura cietusi no smagas depresijas, atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā un pēc tam vairs nebija atrodama. Sievietes līķi atrada mēnesi vēlāk.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās