foto: Evija Trifanova/LETA
Mežā atrasts Rimšēvičam nozagtais 200 kilogramus smagais seifs
Seifa atrašanu apstiprināja Rimšēviča advokāts.
112
2018. gada 27. aprīlis, 16:13

Mežā atrasts Rimšēvičam nozagtais 200 kilogramus smagais seifs

LETA

Valsts policija mežā atradusi aptuveni 200 kilogramus smago seifu, kuru februārī nozaga no korupcijā aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča mājas Langstiņos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Seifa atrašanu "pirms kāda laika" aģentūrai LETA apstiprināja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš. Tikmēr Valsts policijas preses pārstāve Elīna Sprudzāne aģentūrai LETA to neapstiprināja, jo notiek pirmstiesas izmeklēšana un tās interesēs papildus informācija netiks sniegta.

Citu informāciju advokāts nedrīkstēja sniegt.

Rimšēvičs īsi pēc zādzības intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" sacīja, ka nozagtajā seifā atradās ģimenei svarīgas lietas - foto albumi, mūzikas un video ieraksti.

Viņš norādīja, ka seifs atradās mājas otrajā stāvā, "nost no acīm", kā arī to neesot varējis iznest viens vai divi cilvēki, bet māja tikusi apzagta desmit minūšu laikā.

Pēc Rimšēviča teiktā, laikā, kad apzagta māja, viņš bijis ceļā no kino. Latvijas Bankas prezidents skaidroja, ka viņa mājai ir signalizācija, bet nav fiziska apsardze. Signalizācija ieslēgusies, apsardze ieradusies desmit minūšu laikā, bet zagļi jau bija aizbēguši, viņš skaidroja.

foto: Evija Trifanova/LETA
Seifa atrašanu apstiprināja Rimšēviča advokāts.

Jau ziņots, ka policija februāra beigās saņēma informācija par zādzību no privātmājas. Māja apzagta nedēļu pēc tam, kad tajā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu. Izbraucot uz notikumu vietu, tika konstatēts, ka notikusi iekļūšana mājā un no tās nozagtas mantas.

Rimšēvičs minēto saistīja ar tobrīd pēdējo nedēļu notikumiem un uzskatīja, ka tas nav noticis nejauši.

Brīdī, kad notikusi ielaušanās, Rimšēvičs neesot bijis mājās.

Vārpiņš iepriekš aģentūrai LETA stāstīja, ka, iespējams, nozagtajā seifā atradušies materiāli, kurus aizstāvība varētu izmantot Rimšēviča attaisnošanai. Advokāts gan atturējās minēt, kas tieši šie ir par materiāliem.

Advokāts norādīja, ka zagļi acīmredzot zinājuši, kur atrodas aptuveni 200 kilogramus smagais seifs. Advokāts nekomentēja, vai policijai zādzības atklāšanai nodoti arī videonovērošanas kameru ieraksti.

Kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

gallery icon
10

KNAB ir sācis kriminālprocesu par kukuļņemšanu. Šajā kriminālprocesā par aizdomās turēto atzīts Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs. Viņš paziņojis, ka nolēmis neatkāpties no amata. Viņa pienākumus pašlaik pilda Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

gallery icon
33

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par "ABLV Bank" darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un "Norvik" banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar "Trasta komercbanku", ko gan KNAB, gan Rimšēviča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.