foto: LETA
FOTO: Vējoņu pāris Rīgā uzņem Zviedrijas kroņprincesi Viktoriju un princi Danielu
Zviedrijas kroņprincis Daniels, Zviedrijas kroņprincese Viktorija, Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone oficiālās tikšanās laikā Rīgas pilī.
2018. gada 27. aprīlis, 12:59

FOTO: Vējoņu pāris Rīgā uzņem Zviedrijas kroņprincesi Viktoriju un princi Danielu

Jauns.lv / LETA

Atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ielūgumam, Latviju šodien apmeklē Zviedrijas kroņprincese Viktorija un Zviedrijas princis Daniels.

Rīgā viesojas Zviedrijas kroņprincese Viktorija un princis Daniels

gallery icon
20

"Latviju un Zviedriju vieno ne tikai ģeogrāfiska atrašanās Baltijas jūras krastos, bet vairāk nekā tūkstoš gadu kopīga vēsture. Demokrātija, brīvība un solidaritāte ir vērtības, par kurām mēs šodien iestājamies un esam gatavi aizstāvēt," uzsvēra Valsts prezidents.

Oficiālās vizītes laikā Zviedrijas kroņprincese un princis viesojās Rīgas pilī, kur tikās ar Valsts prezidentu un Ivetu Vējones kundzi. Vizītes laikā Rīgas pilī tika izstādīta glezna - Vidzemes un Rīgas ģenerālgubernatora Ērika Dālberga portreta kopija. Portrets gleznots pēc zviedru gleznotāja Dāvida Klokera oriģināla materiāliem, un to gleznojusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Kristīne Ķibermane.

Pēc viesošanās Rīgas pilī Zviedrijas kroņprincese un princis apmeklēja Rīgas Ekonomikas augstskolu, kur tikās ar augstskolas rektoru Andersu Pālzovu un Nākotnes līderu akadēmijas programmas pārstāvjiem. Tāpat plānots Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums, kur notiks oficiālo dāvanu apmaiņa, Zviedrijas kroņprinceses un prinča grāmatas dāvinājums Tautas grāmatu plauktam, kā arī izstādes "Bēgļu laivām pa pēdām" aplūkošana.

Vizītes noslēgumā Zviedrijas kroņprincese Viktorija un princis Daniels apmeklēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes "Pārnēsājamās ainavas" atklāšanu.