Inese Vaidere: "Cik mēs varam riskēt ar cilvēku dzīvībām?"
Ar demokrātiskām metodēm pret terorismu nevar cīnīties, uzskata politiķe Vaidere.
Viedokļi
2016. gada 24. marts, 08:38

Inese Vaidere: "Cik mēs varam riskēt ar cilvēku dzīvībām?"

Jauns.lv

Ar demokrātiskām metodēm pret terorismu cīnīties nevar un ir nepieciešams spert radikālus soļus, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere ("Vienotība").

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa atklāja, ka pēc Briselē notikušajiem teroraktiem pārņēmušas biedējošas sajūtas. "Galvenā atbildība par notikušo ir politiķiem un tiem, kas vada drošības struktūras. Politiķiem, kas ir pieņēmuši aplamus likumus, jābūt atbildīgiem," teica Vaidere.

Politiķe pauda uzskatu, ka pret terorismu ar demokrātiskām metodēm nevar cīnīties. "Ja cilvēks ir radījis aizdomas un ir [arī nelegālais] imigrants, tad viņš jāizraida. Soļiem jābūt pietiekami radikāliem. Cik mēs varam riskēt ar cilvēku dzīvībām?" pauda Vaidere.

EP deputāte arī paskaidroja, ka turpmākajās debatēs parlamentā tik pieņemti lēmumi par to, kā reaģēt uz esošo situāciju. "Dosim signālus par to, lai likumi Eiropā tiktu izveidoti skarbāki. Jābūt noteiktiem drošības dienestiem. Jānoslēdz ārējās robežas un migrācija jāpadara legāla," uzsvēra Vaidere.

Viņa arī atzina, ka nevarētu teikt - Eiropa kļūst ar katru dienu drošāka un viņu bažīgu rada tas, ka Briseles musulmaņu kopiena nav nosodījusi šos teroraktus.

Briselē otrdien sarīkotajos divos sprādzienos lidostā un vienā sprādzienā metro stacijā tika nogalināts 31 cilvēks, neskaitot teroristus pašnāvniekus, un apmēram 300 tika ievainoti. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums “Islāma valsts”.

Teroraktus Briselē nosodījuši pasaules līderi, tostarp arī Latvijas valsts augstākās amatpersonas.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA/Reuters/Vida Press