foto: Facebook
Rikšas šoferis, kurš pēdējais redzēja Līgu Skromani dzīvu, atklāj - svešās jakas mugurā viņai nebija
112
2018. gada 25. aprīlis, 11:59

Rikšas šoferis, kurš pēdējais redzēja Līgu Skromani dzīvu, atklāj - svešās jakas mugurā viņai nebija

Jauns.lv

Autorikšas šoferis, kurš Keralas štatā Indijā no ājurvēdas centra uz Kovalamas pludmali aizveda latvieti Līgu Skromani, kuru pagājušājā nedēļā atrada mirušu mangrovju audzē, apgalvo - sievietei mugurā nebija jakas, kas tika atrasta līdzās viņas mirstīgajām atliekām. 

Līgas māsa Ilze Skromane un viņas dzīvesbiedrs Endrjū Džordans jau uzreiz apšaubīja policijas sākotnēji izvirzīto versiju par pašnāvību, sniedzot vairākus argumentus, kas liecina par pretējo. Arī svešā jaka raisīja radinieku aizdomas, ka viņu radiciniece varētu būt mirusi vardarbīgā nāvē. 

Indijas mediji vēstī, ka policija spiediena dēļ izveidoja 25 darbinieku izmeklēšanas grupu, kas centīsies rast atbildes uz vairākiem svarīgiem jautājumiem, piemēram, kā Līga tika līdz šai nomaļajai mangrovju audzei - bija viņa viena vai ar kādu citu. 

foto: Facebook

Pēc izskanējušās kritikas par policijas gauso darbu Līgas meklēšanā Keralas štata likumsargi arī bijuši spiesti atgaiņāties, sakot, ka uzreiz pēc informācijas saņemšanas sāka meklēt Līgu. "Times Of India", atsaucoties uz policija sacīto, vēstī, ka Ilze Skromane ar informāciju par māsas pazušanu vērsās tikai vakarā, lai gan Līga nebija atrodama jau no plkst.7.30 rītā. 

Saņemot šo informāciju, nekavējoties esot tikušas apziņotas ekipāžas un izveidotas divas grupas, kas pārmeklēja pludmali.

Tomēr Ilze Skromane jau iepriekš vairākkārt medijiem stāstīja, ka policija izšķirošajās 24 stundās nereaģēja un mierināja, ka Līga pati drīz vien pārradīsies, taču tas nenotika. Panākt to, ka kaut kas tiek darīts, nenācās viegli, turklāt Ilze Skromane saskārās ar noraidošu attieksmi no vairāku štata amatpersonu puses. 

Nākamā lapa: Līgai Skromanei mugurā bija sveša jaka, kājās nebija apavu