Atvērs grāmatu par Dailes teātra aktrisi Lidiju Pupuri
Lidija Pupure ir kādreizējā Dailes teātra III studijas audzēkne, Eduarda Smiļģa un Pētera Pētersona aktrise – uz Dailes teātra skatuves pavadījusi 53 sezonas.
Kultūra
2016. gada 24. marts, 14:01

Atvērs grāmatu par Dailes teātra aktrisi Lidiju Pupuri

Jauns.lv

Marta pēdējā dienā tiks atvērta grāmata par Dailes teātra aktrisi Lidiju Pupuri, informēja izdevniecībā "Apgādā "Zvaigzne ABC"".

Lidija Pupure ir kādreizējā Dailes teātra III studijas audzēkne, Eduarda Smiļģa un Pētera Pētersona aktrise – uz Dailes teātra skatuves pavadījusi 53 sezonas. Šai laikā nospēlētas gan klasiskās lomas – Blaumaņa Kristīne, Raiņa Baibiņa – gan virkne citu, kuras Pēteris Pētersons raksturojis kā gudras, intelektuāli piesātinātas, bet rakstnieks Jānis Liepiņš uzsver Lidijas rūpīgo darbu un pamatīgo, visaptverošo iedziļināšanos ikvienā, pat vissīkākajā lomā. Viens no pēdējā laika lielākajiem sasniegumiem – par vieslomu Jaunā Rīgas teātra izrādē "Vigīlija. Sapnis par nomodu" Lidija Pupure saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu.

Grāmatai "Lida. Citādā" dots apakšvirsraksts "Prologs, epilogs, redzējumi par un sarunas ar Lidiju Pupuri".

Grāmatas autore ir žurnāliste un publiciste Ingrīda Stroda. Grāmatas atvēršanas svētki notiks 31.martā pulksten 16 apgāda prezentāciju zālē K.Valdemāra ielā.

BNS/ Publicitātes foto