foto: Facebook
Meklē nedēļu pēc Līgas Keralā pazudušo studenti; arī viņas ģimene saskārās ar cinismu no Indijas policijas
112
2018. gada 24. aprīlis, 14:15

Meklē nedēļu pēc Līgas Keralā pazudušo studenti; arī viņas ģimene saskārās ar cinismu no Indijas policijas

Jauns.lv

Kopš 22. marta Keralas štatā, kur pazuda un 40 dienas vēlāk tika atrasta mirusi Īrijā dzīvojošā latviete Līga Skromane, bez pēdām izgaisusi arī 20 gadus vecā studenta Džesna Marija Džeimsa. Līgas māsa Ilze Skromane šīs nelaimes laikā satuvinājusies ar viņas ģimeni un atklājies, ka arī Džeimsas pazušanas gadījumā Indijas policija ģimenes bažas neuztvēra nopietni un turpināja slinkot savos krēslos, atgaiņājoties, ka gan jau drīz atnāks atpakaļ. 

Pārmetot Indijas policijai bezdarbību, mirušās Līgas māsa Ilze vairākkārt uzsvēra - pirmās 24 stundas bija izšķirošās māsas meklēšanā, taču policija sāka kustēt no vietas vien 10 dienas vēlāk, kad Līgas, visticamāk, vairs nebija starp dzīvajiem. 

Līdzīga pieredze ir arī Džeimsas ģimenei - pirmajās 24 stundās netika darīts nekas, raksta "Mumbai Mirror". 

"Džesnas gadījumā viņa bija piezvanījusi savai tantei un teikusi, ka drīz būs. Viņa bija meitene viena pati. Ja viņa neieradās, ko tad policija domā, ko viņa dara - staigā pa tirgu?" sacīja Ilze, kura tikusies ar jaunās sievietes ģimeni, lieliski saprotot, kādas sāpes, bezspēcību un neziņu viņi izjūt šajās dienās. 

Par jauno sievieti, kura ir vietējā Keralas iedzīvojāta, zināms tas, ka 22. marta rītā viņa no savām mājām ar autorikšu devās uz Mukotutaras pilsētu. Iedzīvotāji liktenīgās dienas rītā redzējuši viņu mācāmies uz lieveņa pie mājas, bet stundu vēlāk viņa sacīja, ka dosies uz savas tantes māju. Kopš tā brīža atrasti daži miglaini novērošanas kameru ieraksti, kuros redzama stundente.

Līdzi jaunā sieviete, kura kopš mātes nāves pirms deviņiem mēnešiem bija jutusies sašļukusi, nebija paņēmusi mobilo tālruni. Policija sākotnēji pārbaudīja viņas telefonu un nopratināja viņas radus, taču neko aizdomīgu neatrada.

Sociālajā tīklā "Facebook" ir izveidota lapa, kas veltīta viņas meklēšanai. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka piektdienas pievakarē Thiruvananthapuramas pilsētā mangrovju audzē upes krastā atrasta marta vidū pazudusī Līga Skromane. Viņas nedzīvais ķermenis bez galvas karājies uz koka, bet galva atrasta mazliet tālāk. Policija pēc sākotnējās apskates pauda aizdomas, ka runa ir pašnāvību, bet māsa tādai versijai netic. 

Nākamā lapa: Līgai Skromanei mugurā bija sveša jaka, kājās nebija apavu