foto: Facebook
Indijā mirušajai Līgai mugurā bija sveša jaka, kājās nebija apavu. Iemesli, kāpēc māsa netic pašnāvības versijai
2018. gada 24. aprīlis, 08:10

Indijā mirušajai Līgai mugurā bija sveša jaka, kājās nebija apavu. Iemesli, kāpēc māsa netic pašnāvības versijai

Jauns.lv

Indijā mirušās latvietes Līgas Skromanes māsa Ilze Skromane šajās dienās aktīvi iebilst Indijas policijas apgalvojumiem, ka viņas māsa būtu izdarījusi pašnāvību un izklāsta vairākus argumentus, kas viņai liek domāt par pastrādātu noziegumu. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ilze Skromane un Līgas vīrs Endrjū Džordans atpazina mirušo radinieci pēc viņas drēbēm, tāpēc nevarēja nepamanīt būtisku niansi - jaciņa, kas Līgai bija mugurā nāves brīdī, nepiederēja viņai. 

Mirušās ķermenis atrašanas brīdī krūmos atradās pozīcijā ar kājām uz augšu, kas arī nav dabiski. 

Ilze neslēpj, ka māsa iepriekš divreiz mēģinājusi izdarīt pašnāvību, taču šoreiz viņas ārstēšanās Keralā uzrādīja rezultātus, viņai sāka kļūt labāk. "Es to redzēju, ārsti to redzēja," saka Ilze, norādot, ka māsa nevarēja izdarīt pašnāvību. 

Līga Skromanes māsa un vīrs pirmdien Keralas štatā sauktajā preses konferencē norādīja: "Mēs neļausim viņas pāridarītājiem izsprukt. Mēs paliksim Keralā un uzraudzīsim izmeklēšanu". 

Džordans uzsvēra: "Es nedomāju, ka viņa varētu tikt šajā vietā viena. Kur viņa dabūja šo jaciņu? Ja viņa uz turieni aizgāja, kāpēc viņai kājās nebija apavu?"

Līgas vīrs arī vērsās pie cilvēkiem Keralā, lūdzot atsaukties, ja viņiem ir jelkāda informācija par notikušo. 

Tikmēr "Times Of India" vēstīja, ka policija pirmdien secinājusi - 33 gadus vecā latviete, visticamāk, nav mirusi vardarbīgā nāvē, jo uz viņas ķermeņa nav atrastas ievainojumu pēdas. Tāpat no nenosauktiem avotiem policijā izskanējis, ka ir atrasts videonovērošanas kameru ieraksts, kur redzams, kā Līga uz šo vietu, kur vēlāk tika atrasta, dodas viena pati.

Jānorāda, ka Līgas nedzīvo ķermeni sadalīšanās stadijā atrada vietējie zēni, kuri arī ziņoja policijai. 

Savukārt uz faktu, ka sieviete atrasta bez galvas, policija sniedza skaidrojumu, ka tur pie vainas varēja būt klaiņojošie suņi. 

Līgas ģimene iepriekš vēlējās, lai līķa sekciju veiktu viņu izraudzīts neatkarīgs tiesu medicīnas eksperts, tomēr saņēma atteikumu ar pamatojumu, ka juridiski tas nav iespējams. 
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās