Policisti Rīgas centrā nekaunīgi pārkāpj likumus - savus auto liek zem "ķieģeļa". VIDEO
Valsts policijas Rīgas Latgales priekšpilsētas policijas iecirkņa policisti jau vairākus gadus rupji pārkāpj noteikumus savus personiskos auto novietojot „zem ķieģeļa”. Nu beidzot viņu rīcību izvērtēs policijas Iekšējās kārtības birojs un, domājams, policistu patvaļai būs pielikts punkts.
Sabiedrība
2016. gada 24. marts, 18:03

Policisti Rīgas centrā nekaunīgi pārkāpj likumus - savus auto liek zem "ķieģeļa". VIDEO

Jauns.lv

Valsts policijas Rīgas Latgales priekšpilsētas iecirkņa policisti un viņu sievas nekaunīgi un rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, savus auto novietojot policijas iecirknim līdzās esošās ēkas Gogoļa ielā pagalmā, pie kura novietota zīme „Iebraukt aizliegts” jeb tautā tā sauktais „ķieģelis”.

Bet savus personīgos auto pagalmā, lai nebūtu jāmaksā par maksas autostāvvietu, novieto ne tikai paši policisti, bet arī viņu mīļotās sievietes. Tā, piemēram, Latgales priekšpilsētas policijas iecirkņa Kārtības policijas priekšnieka Egila Eža sieva uz TV3 raidījuma „Bez Tabu” jautājumu, kāpēc savu auto novietoto „zem ķieģeļa” atbildēja: „Esmu Kārtības policijas priekšnieka sieva!”

Dzīvojamās mājas iekšpagalms atrodas aptuveni 30 metrus no policijas iecirkņa, un likumsargi, braucot pagalmā, pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, lai izvairītos no maksāšanas par auto stāvēšanu. „Ķieģelis” pie iebrauktuves pagalmā novietots speciāli, lai šo vietu atstāti tikai mājas iedzīvotāju, starp kuriem nav policistu, rīcībā.

Ar policistu patvaļu jau gadu gadiem ir neapmierināti mājas iedzīvotāji, kuru pagalms pārvērties par policistu auto novietni. „Mūsu mājas pagalmā katru dienu savas privātās automašīnas novieto Valsts policijas darbinieki. Ja viņiem aizrāda par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, tad viņi atbild, ka ir policisti un drīkst šos noteikumus pārkāpt,” stāsta vietējie iedzīvotāji, kas jūtas bezspēcīgi, jo nezina, kam sūdzēties, ja jau likumus pārkāpj paši policisti? Turklāt dažs labs policists vēl „Bez Tabu” mēģināja samelot, ka viņiem, neskatoties uz „ķieģeli”, tomēr ir atļauts iebraukt šajā pagalmā.

Uzfilmēto materiālu „Bez Tabu” nodevis Valsts policijā, kur to izvērtēs Iekšējās kārtības birojs, teic policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Bet ir vēl kāda dīvainība, ko „Bez Tabu” atklāja Gogoļa ielas pagalmā. Kāda policijas darbinieka auto bija noformēts Krievijas krāsās, kas diez vai būtu pieņemams Latvijas likumsargam. Uz viņa auto numurzīmes rāmīša krieviski bija rakstīts „Krievijas Federācijas policija”, vējstiklā ielīmēts Krievijas ģerbonis un dažādu Krievijas iestāžu nosaukumi. Tik pat mulsinoši ir arī tas, ka automašīnas salonā piekārts Krievijas karogs. Arī šo savdabīgo policista auto noformējumu plāno izvērtēt Valsts policijas vadība.

Sīkāk par nekārtībām pagalmā pie Rīgas Latgales priekšpilsētas policijas ēkas skatieties videosižetā.

Policistiem ceļazīmes ir pie vienas vietas Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: TV3 „Bez Tabu”