"Autora balvu" saņems Uldis Bērziņš, Rihards Dubra, Kārlis Vērdiņš un Kristaps Pētersons
Kārlis Vērdiņš ir viens no savas paaudzes spilgtākajiem dzejniekiem.
Kultūra
2016. gada 24. marts, 19:36

"Autora balvu" saņems Uldis Bērziņš, Rihards Dubra, Kārlis Vērdiņš un Kristaps Pētersons

Jauns.lv

"Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības" (AKKA/LAA) padome jau trešo gadu izraudzījusies četrus autorus, kuriem pasniegs "Autora balvu", informēja AKKA/LAA sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kolmane.

Starp balvas saņēmējiem ir dzejnieks un tulkotājs Uldis Bērziņš par senislandiešu mitoloģisko un poētisko tekstu kopojuma "Eddas dziesmas" latviskojumu, komponists Rihards Dubra par Otro simfoniju, dzejnieks Kārlis Vērdiņš par dzejoļu krājumu "Pieaugušie" un komponists Kristaps Pētersons par simfoniju "Miegs".

"Autora balvu" piešķir biedrības AKKA/LAA pārstāvētam Latvijas autoram par darbu, kas publiskots iepriekšējo divu gadu laikā, no marta līdz februārim ieskaitot. Balva dibināta 2014.gadā ar mērķi uzturēt Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes garu, atzīmēt autoru izcilus sasniegumus, stiprināt intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērst uzmanību autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu Latvijā.

Ar "Autora balvu" paši autori cildina kolēģu pārsteidzošus un stiprus darbus, kuri radoši iedvesmojuši vai provocējuši ar novatorismu un profesionalitāti.

Balvas pasniegs Autoru pusdienās 27.aprīlī. Laureāti saņems koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidoto skulptūru - laivu vai augošu mēnesi, kurā sākas vai beidzas kāpnes. Tāpat laureāti saņems naudas balvu 1111 eiro apmērā, kas paredzēta kā atbalsts jaunu darbu tapšanai.

Līdz šim "Autora balva" pasniegta tulkotājai Maimai Grīnbergai, horeogrāfei Olgai Žitluhinai, scenogrāfam Andrim Freibergam, komponistam Vilnim Šmīdbergam, rakstniekam Jānim Joņevam, māksliniekam Miķelim Fišeram, režisoram Pēterim Krilovam un komponistam Jēkabam Nīmanim.

LETA/ Foto: Ieva Čīka/LETA