Jāsaprot, kāpēc radikalizējušies ES pilsoņi nogalina ES pilsoņus, teic ministrs
Ministrs Kozlovskis atgādināja, ka pēdējos teroraktus Eiropā bija pastrādājuši tieši Eiropas valstu pilsoņi.
Politika
2016. gada 24. marts, 22:38

Jāsaprot, kāpēc radikalizējušies ES pilsoņi nogalina ES pilsoņus, teic ministrs

Jauns.lv

Pēc vairākkārtējiem teroraktiem Eiropā jāsaprot, kāpēc Eiropas Savienības (ES) pilsoņi nogalina ES pilsoņu, šodien pēc ES iekšlietu ministru sanāksmes sacīja Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs atzina, ka, atskatoties uz ES notikušajiem teroraktiem, draudi Eiropā joprojām saglabājas, turklāt tie nav tikai ārēji. "ES pilsoņi nogalina ES pilsoņus," atgādinot, ka pēdējos teroraktus Eiropā bija pastrādājuši tieši Eiropas valstu pilsoņi, sacīja Kozlovskis.

Politiķis uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi saprast, kāpēc notiek Eiropas pilsoņu radikalizācija un kāpēc Eiropa saskaras ar šādām problēmām. "Visām valstīm jābūt vienotām, jo notikušais Beļģijā nav tikai Beļģijas jautājums," norādīja ministrs.

Līdz ar to ES iekšlietu ministri šodien vienojās kopīgā aicinājumā Eiropas Parlamentam ne vēlāk kā līdz aprīlim pieņemt lēmumu par aviopasažieru pasažieru datu reģistru. Kozlovskis uzsvēra, ka šī lēmuma pieņemšana ir ļoti svarīga, jo tas palīdzētu īstenot preventīvas darbības, apsteidzot iespējamos negadījumus.

Ministrs uzsvēra, ka ļoti būtiska ir savlaicīga informācijas apmaiņa starp drošības dienestiem, jo "ir skaidrs, ka nevaram novietot policistu pie katras ēkas".

Kozlovskis skaidroja, ka ministru sanāksmē šodien atkārtoti uzsvērta arī nepieciešamība stiprināt ES ārējo robežu un Eiropola Pretterorisma centra kapacitāti. Tāpat apspriests Šaujamieroču direktīvas projekts, informācijas apmaiņa par personu sodāmību, iespējas apturēt finansējumu teroristu grupējumiem un citi jautājumi.

Politiķis gan atzina, ka šodienas sanāksme lielā mērā bijusi solidaritātes sanāksme Beļģijai.

Jau vēstīts, ka otrdien Briseles lidostā un metro sistēmā notika terorakti, kuros saskaņā ar jaunākajiem oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Islāma valsts".

LETA/ Foto: AFP/LETA, Edijs Pālens/LETA