Skandāls Jaundubultos: vēstures skolotāju apsūdz pedofilijā. VIDEO
Jaundubultu vidusskolas vēstures skolotājs Ivans Pavlovskis no darba atlaists it kā par uzmākšanos kādai skolniecei. Viņš pats gan uzskata, ka apvainojumus pedofilijā saņem tāpēc, ka esot pārāk prasīgs pret skolēniem.
112
2016. gada 25. marts, 06:13

Skandāls Jaundubultos: vēstures skolotāju apsūdz pedofilijā. VIDEO

Jauns.lv

Jaundubultu vidusskolā no darba atlaists vēstures skolotājs Ivans Pavlovskis. Pedagogs uzskata, ka viņu nepatiesi apvaino pedofilijā un rupjībā, jo viņš esot pārāk prasīgs pret skolēniem. Tagad viņš pret skolas vadību un skolēnu vecākiem nolēmis tiesāties.

Šā mācību gada sākumā Jaundubultu vidusskola meklēja vēstures skolotāju un par tādu konkursa kārtībā kļuva Ivans Pavlovskis. Tomēr laika gaitā viņš neiepatikās ne skolas vadībai, ne skolēnu vecākiem, vēsta LTV raidījums „4. studija”. Skolas vadība esot paģērējusi, lai viņš vidusskolas pēdējās klases bērniem liekOT augstākas atzīmes, jo viņiem taču būšot jāstudē. Pavlovskis to nesot darījis, un teic, ka skolēnu zināšanas ir vājas – ne vairāk par trijnieku. Piemēram, kāds skolēns uz jautājumu, kāpēc Krišjānis Valdemārs dibinājis jūrskolas, atteicis – tādēļ, lai slīcinātu dzīvniekus.

Skolēnu vecāki par sliktajām atzīmēm savām atvasēm esot nolēmuši skolotājam atriebties. Ieganstu atrada Skolotāju dienas sarīkojumā. Skolotājs kādu meiteni, kura viņam pasniegusi ziedus, nobučojis uz vaiga. Nu skolas direktors Ēriks Annuškāns to varēja traktēt kā seksuālo uzmākšanos. Tā kā Pavlovskis darbā pieņemts uz pārbaudes laiku, viņš no skolas ir atbrīvots.

Pavlovskis uzskata, ka viņš nepatiesi apvainots gan par uzmākšanos bērniem, gan par necenzētu izrunāšanos, gan par nepieklājīgu uzvešanos. Pirmajā tiesas sēdē viņš pret skolu zaudēja, bet nu ir nolēmis par savu taisnību cīnīties nākamajā tiesas instancē.

Skolas direktors nekomentē izvērtušos situāciju ar skolotāju Pavlovski, jo nevēloties publiski mazgāt skolas netīro veļu. Par samilzušo skandālu Jaundubultu vidusskolā skatieties videosižetā.

Vēstures skolotājs cīnās pret apvainojumiem pedofilijā Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: LTV „4. studija”

Tēmas