foto: Ieva Čīka/LETA
Kravas automašīnās atrod paslēptus 8,3 miljonus kontrabandas cigarešu
Attēlam ilustratīva nozīme.
112
2018. gada 20. aprīlis, 22:43

Kravas automašīnās atrod paslēptus 8,3 miljonus kontrabandas cigarešu

Jauns.lv / LETA

Tiesībsargājošās iestādes vakar divās kravas automašīnās atradušas paslēptas 8 352 000 kontrabandas cigaretes, informēja Valsts robežsardzē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts robežsardze ilgstošu operatīvo pasākumu rezultātā sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvaldes un Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonām apturēja divas kravas automašīnas, kuru deklarētajās kravās bija paslēptas 8 352 000 kontrabandas cigaretes.

Saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēti abu automašīnu vadītāji, Krievijas pilsoņi.

Turpinot izmeklēšanu sāktā kriminālprocesā veikta pārbaude Silmalas pagastā kādā pamestā angārā, kur aizturēts cigarešu kontrabandā iesaistīts Latvijas pilsonis un izņemts vēl 1 289 160 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām un bez akcīzes marķējuma.

Savukārt citā gadījumā 9.aprīlī Terehovas robežkontroles punktā aizturēts Krievijas pilsonis un izņemts teju 60 000 kontrabandas cigarešu. Tajā pat dienā no Daugavas izvilkts plosts ar 40 000 cigarešu. Akcīzes preču nelikumīgas pārvietošanas gadījums konstatēts arī 16.aprīlī, kad izņemts vairāk kā 35 000 kontrabandas cigarešu.