112
2018. gada 19. aprīlis, 18:00

Trīs izsalkuši vīrieši Mežciemā kurjeram nolaupa picu

Valsts policija

6. aprīlī Valsts policijā tika saņemta informācija no kāda cietušā par tikko izdarītu laupīšanu Mežciemā. Pasūtot picu, viens no trim vīriešiem piegādātājam iepūtis acīs asaru gāzi, nolaupījis sūtījumu un kopā ar draugiem aizbraucis prom no notikuma vietas.

Likumsargi noskaidroja, ka todien ap pulksten pussešiem no rīta trīs vīrieši pa telefonu pasūtījuši picas. Piegādājot tās norādītājā adresē, kurjers piezvanījis pasūtītājiem, taču tie paziņojuši, ka neatrodas uz vietas un palūguši ēdienu piegādāt citur. Sagaidot pasūtīto picu jaunajā adresē, vīrieši lūguši to uzrādīt, apgalvojot, ka iepriekš saņēmuši piedegušu ēdienu. Kurjers vīriešu lūgumam atteicis. Pēkšņi viens no viņiem pienācis pie kurjera, iepūtis acīs asaru gāzi un nolaupījis somu, kurā atradās ēdiens un dzēriens. Pēc kā vīrieši ar guvumu nekavējoties pametuši notikuma vietu.

Iegūstot nepieciešamo informāciju un veicot izmeklēšanu, Rīgas Teikas iecirkņa policisti noskaidroja picas laupītāja identitāti un vakar, 18. aprīlī, netālu no dzīvesvietas viņu aizturēja. Jāpiemin, ka abi vīrieši, kuri nozieguma dienā atradās kopā ar izsalkušo draugu, nav nojautuši par viņa nodomu veikt laupīšanu.

1998. gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas sākotnēji kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Iegūstot visu iesaistīto personu liecības un pilnībā noskaidrojot notikušā apstākļus, uzsāktais kriminālprocess vēlāk var tikt kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana).

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.