foto: LETA
Nedēļa būs sausa un mēreni silta; brīvdienās laiks mainīsies
Sabiedrība
2018. gada 15. aprīlis, 17:35

Nedēļa būs sausa un mēreni silta; brīvdienās laiks mainīsies

Jauns.lv

Jaunās darba nedēļas sākumā mākoņu daudzums palielināsies un teritorijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, informē Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļas vidū laiks uzlabosies - virs Eiropas centrālās daļās no jauna pastiprināsies anticiklons, kura ziemeļaustrumu mala noteiks laika apstākļus arī pie mums. Savukārt nedēļas beigās gaidāma ievērojamāka vēja pastiprināšanās.

Pirmdien pāri Latvijai virzīsies neliela zema spiediena ieplaka un ar to saistīta mākoņu un nokrišņu zona daudzviet atnesīs īslaicīgu lietu, tomēr laiks joprojām būs silts - lielākajā teritorijas daļā gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +16...+21 grādam, vēsāks būs piekrastes rajons, kur maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +10...+15 grādu robežās.

Otrdien, ieplūstot aukstākam gaisam no ziemeļiem, laiks kļūs vēsāks - dienas laikā termometra stabiņš nepārsniegs +5...+12 grādu atzīmi. Vējš šajās dienās būs pārsvarā lēns. Nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos veidosies migla.

Nedēļas vidū virs Centrāleiropas pastiprināsies anticiklons, kura ziemeļaustrumu mala līdz pat piektdienai noteiks laika apstākļus arī pie mums. Tā ietekmē mākoņu daudzums samazināsies un laiks būs pārsvarā sauss. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies +2...+7 grādiem, bet dienā, uzspīdot saulei, iekšzemē gaiss iesils līdz +11...+16 grādiem, bet piekrastē, vējam pūšot no vēsās jūras un līča, temperatūra nebūs augstāka par +6...+10 grādiem.

Nedēļas beigās anticiklona ietekme virs Latvijas mazināsies, jo pāri Skandināvijai uz Krieviju virzīsies vairāki aktīvi cikloni, kas sestdien un svētdien atnesīs jaunas mākoņu un nokrišņu zonas arī pie mums, tomēr lietus intensitāte būs neliela. Ciklonu ietekmē lielā daļā Latvijas pastiprināsies rietumu, dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s.

Atpūtnieki un tūristi laiskojas Vecrīgas restorānu terasēs

Arī šogad, sagaidot pavasara siltās dienas, Vecrīgā viena pēc otras tiek uzslietas restorānu āra terases. Portāls Jauns.lv devās saulainajās vecpilsētas ...

gallery icon
48