Justu uztrauc skatuve lielajā Eirovīzijā - kā tā izskatīsies viņa dziesmas laikā
Justs pirms Eirovīzijas galvenokārt uztraucas par skatuves iespējām Zviedrijā.
Kultūra
2016. gada 27. marts, 09:22

Justu uztrauc skatuve lielajā Eirovīzijā - kā tā izskatīsies viņa dziesmas laikā

Jauns.lv

Latvijas pārstāvis "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Justs Sirmais pirms konkursa galvenokārt uztraucas par skatuves iespējām Zviedrijā.

"Galvenais uztraukums ir par to, kā zviedri interpretēs manu priekšnesumu projekciju ziņā, un to, kāda būs skatuve - kā tā izskatīsies tieši manā priekšnesumā," savās pārdomās dalījās Justs. Viņš skaidroja, ka to varēs ieraudzīt tikai neilgi pirms konkursa.

"Mēs jau esam nosūtījuši uzskates materiālus, bet tur ir vienmēr tā interpretācija - kā zviedri to ieraudzīs. Viņi var gan ņemt, gan neņemt vērā to, bet es domāju, ka tur ir profesionāļi, ka nekas tāds tur nevarētu būt. Vienkārši tāds neliels uztraukums, jo nevar skaidri zināt, kas tur tieši būs," stāstīja mūziķis.

Par sava priekšnesuma sagatavošanu Justs nav uztraucies, jo mēģinājumos mācās gan dziesmas horeogrāfiju, gan stiprina savu vokālu. Drīzumā Justs plāno sākt arī angļu valodas spodrināšana pie pasniedzējas, lai varētu pēc iespējas labāk sevi pasniegt intervijās ārzemju medijiem.

"Aizņemtība ir liela. Ir daudz ārzemju interviju, mēģinājumi, kā arī fiziskais treniņš, horeogrāfijas mēģinājumi un fotosesijas. Grafikā katra stunda ir dārga un piepildīta. Laiks ir ļoti pakārtots priekšnesumam. Tā ir galvenā prioritāte," par gatavošanos "Eirovīzijai" stāstīja dziedātājs.

Justa priekšnesums nebūs vērsts tikai uz televīzijas skatītājiem. Vokālists ar savu priekšnesumu vēlas raisīt emocijas gan televīzijas skatītājiem, gan tiem, kas konkursu būs ieradušies vērot klātienē. Pagaidām vēl nav zināms, vai Justs uz skatuves atradīsies viens, bet priekšnesuma veidotāji vēlējušies īpaši izcelt solistu. Viens no iemesliem šādam lēmumam, iespējams, ir dziesmas tēma, bet otrs - konkursa jēga.

Dziedātāja producente Jūlija Fricsone-Gavriša iepriekš stāstīja, ka pie Justa priekšnesuma jau no gada sākuma strādā komanda, kas viņam palīdzēja Latvijas Televīzijas konkursā "Supernova". Tajā strādā viņa pati, režisors Andrejs Gavrišs, kā arī vokāliste Aminata.

Šā gada Eirovīzijas pirmais pusfināls notiks Stokholmas "Globe Arena" 10.maijā, otrais pusfināls - 12.maijā, bet fināls - 14.maijā.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA