foto: LETA
Dziesmu un Deju svētku laikā Mežaparka Lielās estrādes teritorijā būs ap 120 tirdzniecības vietu
Skatītāji XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā.
Sabiedrība
2018. gada 12. aprīlis, 12:15

Dziesmu un Deju svētku laikā Mežaparka Lielās estrādes teritorijā būs ap 120 tirdzniecības vietu

LETA

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XVI Deju svētku laikā Mežaparka Lielās estrādes teritorijā plānotas aptuveni 120 tirdzniecības vietas, ceturtdien iepazīšanās laikā ar estrādes pārbūves darbiem pastāstīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz 20.aprīlim paredzēts izsludināt tirdzniecības vietu nolikumu, kad arī taps zināmi kritēriji tirgotāju atlasei.

Juhņēviča norādīja, ka tirgotāji tiks atlasīti, ņemot vērā svētku būtību.

Kā ziņots, 2017.gada 20.aprīlī uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgums par estrādes pārbūvi. Pirmās kārtas būvniecības darbus, kas paredz jauna skatītāju laukuma izbūvi, pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic PS "LNK, RERE".

Pirmās kārtas izmaksas kopā ar pievienotās vērtības nodokli ir 32 miljoni eiro, savukārt kopējās izmaksas par abām kārtām varētu sasniegt par 77 miljonus eiro.

Projekta īstenotāji šogad februārī informēja, ka laikus neparedzētu darbu dēļ izveidojies sadārdzinājums 200 000 eiro apmērā. Tas tiek skaidrots ar dažādiem neparedzētiem apstākļiem, piemēram, ģeorežģa izbūvi zem bruģa, lai pēc pāris gadiem tajā neveidotos izciļņi. Kopā šo 200 000 eiro sadārdzinājumu veido 20 dažādas izmaksu pozīcijas, tostarp arī atsevišķi ugunsdrošības sistēmas risinājumi.

Ar estrādes pārbūves darbiem galvenokārt paredzēts palielināt tās ietilpību un plūsmas, lai dziedātāju un skatītāju nomaiņa notiktu dinamiskāk, kā arī uzlabot estrādes skanīgumu. Skatītāju lauka pieejamību iecerēts uzlabot, izveidojot skatītāju piekļūšanu no abām estrādes pusēm, kā arī izveidojot lielākas kāpnes nokļūšanai skatītāju sēdvietās. Savukārt estrādē iecerēts veidot vairākas uzejas no aizmugures puses pa visu perimetru, lai paātrinātu koristu nomaiņu.

Valsts simtgadei veltītie svētki notiks Rīgā no 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Mežaparka būvprojektu ekspluatācijā plānots nodot šī gada 18.jūnijā.

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcija

Šodien plkst.11 XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XVI Deju svētku Rīgas domes rīcības komiteja iepazīsies ar Mežaparka Lielās estrādes ...

gallery icon
91
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās